Anamaria Vasile

S-a apropiat de un bătrân care vindea ouă pe o stradă din Iași. A coborât dintr-o mașină și l-a întrebat cu cât le dă. Când a auzit prețul nu a vrut nici în ruptul capului să plătească atât. Ce a urmat însă este extrem de dureros… Săracul bătrân, prin ce a trecut:

O postare face furori pe Facebook! Este vorba despre un bătrân care vinde ouă la un colț de stradă, iar la un moment dat vine cineva să i le cumpere la un preț mai mic decât cel pe care îl cerea el. Povestea e atât de impresionantă încât a fost distribuită de peste 40.000 de ori.

Un bătrân vindea ouă. O femeie coborî dintr-o mașină, veni la el și îl întreba:
– Cu cât dai ouăle?
Bătrânul i-a răspuns:
– 1 leu oul, doamnă.
– Voi cumpăra 6 ouă cu 5 lei sau nu voi cumpăra deloc.
– Ia-le la prețul pe care îl vrei. Poate că este un început bun pentru că astăzi nu am vândut niciun ou, a răspuns bătrânul.

Ea a luat ouăle și a plecat simțindu-se mândră. S-a urcat în mașină ei și a mers la un restaurant împreună cu prietenul ei. Acolo au comandat ceva. Au mâncat puțin din ce au comandat și au cerut notă de plată.comandă a costat 140 de lei și ea a dat 150 spunându-i proprietarului să păstreze restul.

Acest lucru este destul de normal pentru proprietarul restaurantului,dar dureros pentru bătrânul vânzător sărac de ouă.
Ideea este: De ce arătăm intotdeuna că suntem puternici atunci când cumpărăm de la cei săraci? Și de ce suntem generoși cu cei care nu au nevoie de generozitatea noastră?

Odată am citit undeva:
„Tatăl meu obișnuia să cumpere bunuri simple de la oameni săraci la prețuri mari chiar dacă nu avea nevoie de ele. Uneori obișnuia să plătească mai mult pentru ele. M-am mirat de asta și l-am întrebat de ce o face?
Atunci tata mi-a răspuns: „este un act de caritate înfășurat cu demnitate”.