Anamaria Vasile

Sfânta Maria 15 august 2018. Tradiţii, obiceiuri şi tot ce trebuie să ştii despre Adormirea Maicii Domnului

Sfânta Maria Mare de pe 15 august 2018 este una dintre cele mai mari sărbători din an. Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea care prăznuieşte trecerea Fecioarei Maria la cele veşnice. Fecioara Maria, mama Lui Iisus Hristos, este considerată cea mai importantă femeie a creştinătăţii, astfel că înainte de Sfânta Maria Mare, de pe 15 august 2018, creştinii ţin o perioadă de post de două săptămâni.

În fiecare an, pe data de 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului, în timp ce Naşterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie.

Există o serie de tradiţii şi superstiţii de care este bine să se ţină cont de Sfânta Maria Mare de pe 15 august 2018.
O serie de tradiţii şi superstiţii au loc de Sfânta Maria Mare, pe 15 august 2018. Aşadar, femeile merg de Sfânta Maria Mare, pe 15 august 2018, la biserică şi împart prune şi struguri, iar apoi merg la cimitir şi tămâiază mormintele celor plecaţi dintre noi. Când ajung acasă împart şi din bucatele pe care le pregătesc pentru această zi de Adormirea Maicii Domnului. De asemenea, o altă tradiţie de Sfânta Maria Mare, pe 15 august 2018, spune că ciobanii coboară cu oile de la munte, iar scăldatul în râurile spurcate de cerb este interzis. Dacă aproape de ziua de Sfânta Maria Mare, pe 15 august 2018, înfloresc trandafirii se spune că toamna este lungă.

De ce este bine să urezi „La mulţi ani” de Sfânta Maria Mare 15 august 2018

Mulţi creştini tind să considere că de Sfânta Maria Mare, pe 15 august 2018, nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă acest nume ca urmare a faptului că prăznuim Adormirea Maicii Domnului. Biserica, de fapt, chiar indică să se sărbătorească această zi pentru că, deşi prăznuim Adormirea Maicii Domnului, este vorba de trecerea Fecioarei Maria la o altă viaţă,
la viaţa veşnică. Aşadar, creştinii la acest lucru trebuie să se gândească, de fapt. Chiar dacă este vorba de Adormirea Maicii Domnului, de moarte, de fapt, ceea ce simbolizează cu adevărat Sfânta Maria Mare de pe 15 august 2018 este trecerea Fecioarei Maria la viaţa veşnică, iar faptul că Fecioara Maria este alături de Fiul ei, Domnul Iisus Hristos, este o mare bucurie.
De Sfânta Maria Mare, în ziua Adormirii Maicii Domnului, nu mai puţin de 2,2 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica, potrivit unor date din 2017. Aşadar, dintre cei 2,2, milioane de români, care îşi sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria Mare, pe 15 august 2018, aproape 1,8 milioane sunt femei. Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria Mare aproximativ 1,4 milioane se numesc Maria, aproximativ 270.000 Mariana şi aproximativ 51.000 se numesc Marinela.

Rugăciunea pentru Sfânta Maria Mare, care este sărbătorită pe 15 august 2018

„Către Născatoarea de Dumnezeu, acum cu osârdie să alergăm noi păcătoșii și smeriții și sa cădem cu pocaință, strigând din adâncul sufletului: stăpână, ajuta-ne, milostivindu-te spre noi; grăbește că pierim sub mulțimea păcatelor; nu intoarce pe robii tăi deserți, ca pe tine singura nădejde te-am câştigat”, este una dintre rugăciunile către Fecioara Maria.