Anamaria Vasile

Sfat de la bunica pentru picioare perfecte: Ține-le în oteț 30 de minute

Oțetul de mere face minuni pentru picioarele tale. Încearcă și tu un experiment pe care bunicii noștri îl practicau aproape zilnic și nu vei regreta niciodată, iar picioarele tale îți vor mulțumi.

Leacul băbesc care îți face picioarele să arate perfect nu-ți răpește prea mult timp. Tot ce trebuie să faci este să-ți ții picioarele în oteț timp de 30 de minute, iar transformările sunt uluitoare.

Unul dintre cele mai folosite alimente în bucătărie, dar și pentru sănătate este oțetul de mere.

Gospodinele folosesc oțetul de mere pentru a curăța vasele, chiuvetele, toaletele, dar și obiectele pline de praf. De asemenea, oțetul de mere redă strălucirea mochetelor, covoarelor, dar și a clanțelor de la uși sau a geamurilor.

Practic, dacă ții picioarele în oțet pentru 30 de minute, vei observa că vei scăpa de mirosul neplăcut, dacă ai această problemă. După 30 de minute scoate picioarele din oteț și nu le șterge, lasă-le să se usuce singure. Vor deveni mai catifelate și mai fine.

De asemenea, se elimină bacteriile de pe picioare, iar riscul de a se forma ciupercă este diminuat. Călcâiele nu vor mai crăpa, unghiile vor crește sănătoase și mai repede, dacă îți speli des picioarele cu oțet.

Oțetul de mere este bun în cazul picioarelor obosite. După mai multe ore de umblat, picioarele pot căpăta un aspect uscat, iar răsfațarea lor în oțet se va resimți și asupra stării tale de spirit.

Mai poți utiliza oțetul și astfel:

– dacă introduci oțet de mere într-un șampon simplu, fără arome, vei scăpa mai repede de mătreață și vei evita ca firele de par sa se roada;

– amesteca otet cu miere de albine si fa gargara pentru vindeca gatul inflamat si rosu;

– daca vrei ca pantofii tai sa nu mai aiba un miros neplacut, pulverizeaza otet de mere in fiecare seara si dimineata, inainte sa ii incalti.