Anamaria Vasile

Situație fără precedent! Totul a început când un medic i-a cerut unei musulmane să-și dea jos voalul

Un medic în vârstă de 52 de ani, care lucra la Spitalul Royal Stoke din Marea Britanie, s-a confruntat cu o situație fără precedent. O femeie de origine musulmană, venită pentru o consultație, l-a acuzat de hărțuire și discriminare în urma faptului că i-a cerut să-și dea jos niqab-ul (n.r. voalul pe care femeile din religia musulmană îl poartă).

Doctorul Keith Wolverson povestește că în luna iunie, a anului trecut, o femeie de origine musulmană s-a prezentat alături de fiica sa pentru o consultație. În timpul întrevederii, doctorul a rugat-o pe femeie să-și dea niqab-ul jos pentru a înțelege cât mai bine ce spune. Culmea e că, deși femeia a fost de acord pe loc, ulterior, situația a luat o turnură neașteptată.

Reunită cu soțul ei, femeia de origine musulmană a decis să depună o plângere către oficialilor spitalului împotriva medicului, pe motiv de hărțuire și discriminare. Ea susține că-n timpul consultației, medicul Keith Wolverson a fost ”nepoliticos” și că i-ar fi ”aruncat o privire necuviincioasă”. În plângerea oficială, femeia citează motive precum ”hărțuire și discriminare rasială”.

Doctorul se va retrage din activitate

După cum era de așteptat, o asemenea plângere a ajuns în atenția consiliului medicilor și a sfârșit prin a pune punct carierei de 28 de ani, lipsită de incidente, a unui medic cunoscut drept ”un adevărat profesionist”. Doctorul Keith Wolverson a anunțat că se va retrage din activitate, indiferent de rezultatul anchetei.

El mai spune că se simte neîndreptățit și că acest incident i-a încheiat cariera: ”Simt că s-a făcut o mare nedreptate. Nu-mi mai doresc să fiu medic. Țara asta nu va mai avea medici dacă vom continua să-i tratăm așa. Sunt profund întristat. Cerința unui medic de a face o simplă consultație, pentru binele pacientului, a fost interpretată într-o manieră duplicitară, care sugerează că ar fi un act de rasism comis”.

Keith Wolverson practica medicina de 28 de ani și lucra în prezent la spitalul Royal Stoke din Regatul Unit. Momentan, el este subiectul unei anchete de conduită necuviincioasă și rasism.

Loading...