Anamaria Vasile

SURPRIZA. Ce note a luat la Evaluarea Nationala Radu, fiul lui Stefan Banica Jr

Elevii care au terminat in acest an clasa a XIII-a trec acum prin emotii foarte mari, pentru ca au sustinut primul examen important din viata lor. Este vorba despre Evaluarea Nationala, iar probele la Limba Romana si Matematica s-au dat deja.

Stefan Banica Jr. este foarte mandru de fiul sau, Radu. In urma cu trei ani, tanarul a sustinut Evaluarea Nationala, unde s-a descurcat foarte bine.

In anul 2016, Radu si-a facut tatal mandru cu notele pe care le-a obtinut la Evaluarea Nationala, unde a luat urmatoarele note: 7,65 la Matematica si 8,65 la Limba Romana. Media generala a fost de 8,15.

Ce este Evaluarea Nationala

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, cunoscuta simplu si ca Evaluarea Nationala, reprezinta modalitatea de evaluare externa sumativa a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial.

Examenul dureaza 120 de minute si se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune, in general in luna iunie, dupa incheierea cursurilor. Atat candidatii proveniti din invațamantul de stat, cat si cei din invațamantul particular au dreptul sa sustina examenul fara taxa.