Anamaria Vasile

Te apropii de 35 de ani? NU mai face aceste lucruri…

Repeta dupa noi „Nu voi mai face aceste greseli. Nu voi mai face aceste greseli…”

1. Nu mai trata acneea cum o faceai la 20 de ani

Ce faceai atunci: Foloseai produse care uscau acneea, ceea ce era normal pentru ca aveai tenul destul de gras la 20 de ani si era greu de uscat, conform medicului dermatolog Jessica Wu, profesor de dermatologie la Universitatea California de Sud.

De ce este o idee proasta acum: Acneea cu care te confrunti acum cand ai peste 30 de ani, difera de cea pe care o aveai la 20 de ani. „Sapa mai adanc in piele si este cauzata mai degraba de inflamatie decat de grasime”, sustine Wu.

In plus, odata cu trecerea anilor pielea este mai uscata si mai sensibila, asa ca produsele amintite mai sus nu fac decat sa-ti irite tenul si sa-l lase flasc.

Ce ar trebui sa faci: Foloseste produse mai delicate si, totodata, mai eficace care au ingrediente precum sulful pentru a scapa de acneea de la 30 de ani.

In plus, sustine dermatologul Ranella Hirsch trebuie sa folosesti creme mai hidratante: „Spre exemplu, tinerelor de 20 de ani le recomand gel cu vitamina C, insa in cazul femeilor de 30 de ani, gelul le usuca pielea asa ca le indic serul cu vitamina C care este mai hidratant”.

Asa cum se vede, obtii acelasi efect din partea acelorasi ingrediente active, insa doar schimbi formula care iti intra in piele.

2. Nu te mai duce culcare machiata

Ce faceai atunci: Abia daca te spalai putin pe fata inainte sa mergi la culcare, iar de cele mai multe ori, nu te mai oboseai sa dai jos rimelul, nu-i asa?

De ce este o idee proasta acum: Niciodata nu este bine sa mergi la culcare fara sa te demachezi cu atat mai mult cu cat fata este prima zona in care apar semnele inaintarii in varsta. Asa ca ai numai de pierdut daca rimelul si toate celelalte iti raman pe ten si ochi pana a doua zi sustine profesorul in dermatologie Elizabeth Tanzi: „Nu cred ca vrei sa le oferi ochilor inca un motiv sa lacrimeze sau sa fie rosii, nu-i asa? In plus, micutele glande din jurul ochilor si sprancenelor se vor infunda ceea ce va cauza iritatii”.

Ce ar trebui sa faci: Foloseste produse de demachiere ce sunt gentile cu ochii, insa care sunt suficient de puternice pentru a inlatura machiajul fara sa trebuiasca sa freci pielea. In plus, ar trebui sa folosesti peste noapte creme care sa hraneasca pielea.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.