Anamaria Vasile

„Te rog TATA, sa ma ierti!” O meldoie care o sa te emotioneze pana la lacrimi!!

Muzica populara romaneasca este cea mai frumoasa muzica din cate putem asculta fiecare melodie avand cate un mesaj extrem de profund si care reuseste sa emotioneze pe oricine.

Spre exemplu in clipul postat mai sus putem asculta melodia „Te rog TATA, sa ma ierti!”, melodie care a reusit sa emotioneze pe toata lumea.

Mesajul sau este unul extrem de direct, si anume ca nu trebuie sa ne uitam parintii atunci cand plecam departe.

Sa nu uitam ca ei ne-au crescut cu greau si inca ar face orice pentru noi numai sa ne stie ca suntem bine.

Din aceasta cauza si din multe alte lucruri pe care le fac pentru noi trebuie sa ne intoarcem mereu cu drag la ei.

Dumnezeu a lasat ca iubirea parintilor pentru copii sa fie o necesitate naturala, o lege a firii dar, pe de alta parte, sa si depinda de purtarea copiilor. Parintii îsi iarta copiii când gresesc, pentru ca natura însasi îi îndeamna s-o faca.

Chiar si atunci când copiii devin de nerecunoscut si sunt iremediabil atrasi de rau, tot natura este aceea care îi obliga pe parinti sa le poarte de grija si sa nu-i paraseasca, oricât de viciosi ar fi devenit.

L-am întrebat, odinioară, pe un călugăr ce e iubirea. Ca orice fată, la 20 de ani, doream să găsesc un sens şi pe această cale. Ioan Şişmanian, „călugărul din vechiul schit“ de la Petru-Vodă, ieroschimonah despre care s-a mai scris că poate arde cu privirea lui adâncă o întreagă pădure de fagi, m-a privit lung şi mi-a zis:

„Iubirea e jertfă, fetiţă. Mergi pe talantul care ţi-a fost dat. Nu căuta într-un bărbat ceea ce numai Dumnezeu îţi poate dărui. Altminteri, vei fi întotdeauna dezamăgită”.

Femeile în societatea contemporană au numeroase probleme sufleteşti…

Femeile din lume, fiind active, au început să preia, şi în societate, din sarcinile bărbaţilor. Da, ele se zbat mai mult. Femeile au fost puse, după Revoluţie, să facă mai mult faţă, şi profesional, şi familial, tuturor încercărilor vieţii.

Bărbaţii au dat un pas înapoi, criza şi schimbările i-au prins mai nepregătiţi. Femeia a început să aducă mai mulţi bani în casă, a mai avut de muncă. Mulţi bărbaţi au rămas în aer, şomeri. Bineînţeles că au fost afectaţi sufleteşte.

În faţa acestei situaţii, când femeia preia din sarcinile bărbatului, ea nu-şi reneagă astfel sensul ei originar?

Femeia a fost luată din coasta lui Adam, practic ea reprezintă inima unui cuplu, inima vieţii.

O familie, ca şi un polis, are inima în centru, are izvorul în centru, iar ce este exterior este membrană, este zidul reprezentat de bărbat.

Oare se poate o cetate să aibă zid şi să nu aibă izvor? Fără izvor nu există viaţă. Centrul vieţii e aşadar femeia care e pe post de izvor, de şcoală, de spital. Exterior, este bărbatul care o circumscrie.