Anamaria Vasile

TEST DE PERSONALITATE: primul LUCRU pe care îl vezi în aceste IMAGINI dezvălui totul despre tine

Testele de personalitate reprezintă un chestionar sau un alt instrument standardizat creat pentru a dezvălui aspect ale caracterului unei persoane. Primele teste de personalitate au fost create în anii 1920, pentru a facilita procesul de selecție a personalului, mai ales în armată. Astăzi, testele de personalitate sunt folosite într-o mulțime de context, inclusive consilierea individual sau de cuplu, consilierea în carieră, testele de angajare, siguranță și interacțiune cu clienții.

Unele dintre cele mai interesante teste de personalitate sunt cele bazate pe imagini, care interpretează primul lucru pe care îl vezi. Iată un asemenea test – nu îl lua prea în serios, dar să știi că poate demonstra lucruri interesante:

1.

Dacă ai văzut o femeie tânără, e foarte posibil să fii optimist și puțin impulsiv. S-ar putea spune că ești o persoană fericită.

Dacă ai văzut o femeie bătrână, înseamnă că ai foarte multă experiență de viață. Ești înclinat/ă spre gândirea critică și analizezi problemele vieții din toate unghiurile.

2.

Dacă ai văzut un craniu, ești o persoană realistă și cinică. Înțelegi că toate lucrurile bune sunt trecătoare.

Dacă ai văzut o femeie, ai o naivitate înnăscută. De multe ori nu observi amenințările sau problemele.

3.

Dacă ai văzut o rață, emisfera dreaptă o domină pe cea stângă în creierul tău, ceea ce înseamnă că ești o persoană indulgentă.

Dacă ai văzut un iepure, în creierul tău domină emisfera stângă. Ești mai mult o persoană pragmatică și tehnică. Dacă poți să vezi și rața și iepurele în același timp, ai probabil o personalitate creativă. Ai o imaginație bogată și poți citi printre rânduri.

4.

Ți s-a părut că pisica urcă scările? Nu ești atent/ă la detalii. Ești probabil o persoană dezorganizată sau naivă. Crezi ceea ce vezi, iar asta te face să iubești viața și te scapă de cinism și griji.

Ți s-a părut că pisica din imagine coboară scările? Ori ești o persoană foarte atentă ori ești foarte intuitiv/ă. Ești foarte atent/ă la detalii și analizezi cu grijă chestiunile importante, fără să te bazezi pe noroc pentru a le rezolva.

5.

Dacă ai văzut umbrele a două chipuri, te uiți la această imagine prea de aproape. Asta sugerează că te arunci cu capul înainte în probleme și încerci să îți dai seama ce se întâmplă pe parcurs.

Dacă ai văzut un sfeșnic, probabil te uiți mult prea de departe la această imagine. Asta înseamnă că îți place să te dai puțin înapoi și să vezi imaginea de ansamblu, strângând informații și analizând situația, pentru a acumula cât mai multe cunoștințe înainte să acționezi în vreun fel.

6.

Dacă ai văzut imediat o față în aceste flori, asta înseamnă că ai capacitatea de a vedea tipare și de a trage concluzii din împrejurimile tale.

Dacă ai văzut numai flori și nicio față, ești conectat la natură și esti capabil/ă să lași totul deoparte și să apreciezi lucrurile din jur.