Anamaria Vasile

Tot ceea ce trebuie să știi despre hantavirus. Un nou pericol pentru lumea întreagă?

În ultimele zile circulă extrem de viral, un nou anunț alarmist legat de viruși care vin din China și care se răspândesc ca nebunii. De data asta, a apărut hantavirus. Problema este că informația a fost preluată și de niște canale media serioase, este redistribuită foarte des și generează panică degeaba.

Da, există hantavirus. Da, a murit un cetățean de hantavirus, chinez, recent. A scris despre asta NY POST, dar a explicat și ce era de explicat. Informația a fost preluată de diverse conturi dubioase, scoasă din context și retrimisă pe piață, astfel:

Boala este extrem de rară, se transmite (nu de ieri, de azi) de la șobolan la om, dacă intri în contact cu secrețiile șobolanului, pe care le duci la gură, la ochi sau la nas. Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar dacă duci secrețiile șobolanului la gură, ar trebui să te aștepți la ceva nasol.

Boala face cam ce face coronavirusul și ca bonus, atacă rinichii.

Ce este cel mai important? Nu se transmite de la om la om.

Iată aici mai multe detalii despre hantavirus, uite cum se răspândește, aici sau dacă vrei să vezi tot istoricul lui pe planetă, ce și cum a făcut din 1993 de când l-au identificat.

Loading...