Anamaria Vasile

Totul despre povestea de dragoste dintre Principesa Margareta a României și fostul premier britanic, Gordon Brown

Acum e într-un mariaj fericit cu Radu Duda, însă puțini știu că în tinerețe Principesa Margareta a fost îndrăgostită lulea de fostul premier britanic Gordon Brown. Cei doi s-au cunoscut la Universitatea din Edinburgh și au avut o relație amoroasă timp de cinci ani. Din păcate, odată cu terminarea studiilor, s-a sfârșit și relația lor.

Relația lor a rămas întipărită în amintirea tuturor, chiar dacă a eșuat. Margareta era pe atunci o tânără prințesă, dedicată ajutorării oamenilor. Ea a lucrat câteva luni în beneficiul refugiaților din taberele etiopene. La rândul lui, Gordon Brown era un tânăr care promitea, fiind rector al universității la doar 21 de ani, după ce liga de student l-a propus.

Toți îi vedeau căsătoriți pe cei doi, însă n-a fost să fie. Gurile rele spun că Margareta s-a plictisit de discuțiile interminabile despre politică ale lui Gordon. Însă, în public, cei doi n-au vorbit niciodată despre adevăratele motive ale despărțirii lor. Principesa l-a lăudat, însă, pe Gordon Brown în anul 2007, cu puțin timp înainte să câștige alegerile. ”Toți cei care l-am cunoscut la Universitatea Edinburgh eram convinși, având în vedere talentul, înteligența și pasiunea principiilor sale, că va avea un viitor strălucit în viața publică”.

În 1996, Principesa Margareta se căsătorea cu Radu Duda, în timp ce Gordon Brown și-a găsit târziu perechea.