Anamaria Vasile

Ultima oră! Un anunț mult așteptat de toată planeta, făcut de medici în urmă cu câteva momente

Oamenii de știință americani susțin că femeile ar putea fi salvarea bărbaților, în lupta împotriva noului coronavirus. Decoperirea este uimitoare , ținând cont că, din datele de până acum, acest virus atacă speța umană, indiferent de sex.

Ei, bine, medicii americani au constatat că femeile riscă mai puțin decât bărbații să moară din cauza COVID-19.

Două spitale din Statele Unite ale Americii au început să testeze această ipoteză. Medicii le administrează unor bărbați estrogen, pentru a observa dacă, în acest fel, sistemul lor imunitar devine mai puternic.

În martie, o agenție de cercetare în domeniul sănătății publice din Italia a raportat că peste 70% din persoanele care au murit din cauza noului coronavirus în țară au fost bărbați.

Cu o lună înainte, China a raportat că rata mortalității din cauza COVID-19 în rândul bărbaților era cu 65% mai mare decât cea din rândul femeilor, scrie evz.ro

Citeste si: Statele Unite: „Există îngrijorări reale cu privire la laboratoarele din China”
Și în New York, peste 60% dintre persoanele răpuse de noul coronavirus au fost bărbați.

Deocamdată, nu se poate spune cu certitudine motivul pentru care femeile sunt mai rezistente decât bărbații în fața acesui virus.

Însă, se pare că femeile tind să aibă un sistem imunitar mai puternic și riscă mai puțin să se confrunte cu boli pe termen lung, ce pot face oamenii mai vulnerabili.