Anamaria Vasile

Un cunoscut psiholog a povestit cum arată și mai ales cum se poartă un om care nu te iubește

Relatiile necesita munca si compromisuri, fiindca suntem diferiti si e normal sa nu se potriveasca totul ca un puzzle perfect, insa de aici si pana la a trebui sa “tragi” de celalalt pentru a forma un cuplu in continuare, este cale lunga.

Iata cateva semne ca ar fi cazul sa iti reevaluezi relatia si sa decizi daca mai merita sau nu sa insisti, conform unui psihi=olog specializat pe relațiile de cuplu.

1. Daca-i spui sa plece, o face

Una e sa il impingi intr-o alta directie si sa nu-i lasi alternative si alta e ca el sa faca pasi de indata ce i-ai spus “da-te mai incolo” sau “iesi afara” fiindca te-a enervat. Acest punct al unei relatii este intotdeauna cel in care se decide daca mai ramaneti impreuna.

Daca te iubeste, suturile in fund ar trebui sa il trezeasca la realitate si sa il faca sa inteleaga ca nu tolerezi un anumit comportament sau anumite gesturi si ar trebui sa reaprinda dorinta lui de a se apropia si mai mult de tine. Daca, in schimb, pleaca fara sa se uite inapoi, e semn ca dragostea nu-si are locul in relatia voastra.

2. Daca lucrurile nu vin natural

Conversatiile, senzatia de bucurie, de multumire, ar trebui sa curga intr-o relatie sanatoasa. Daca necesita efort, daca nu este reciproc, atunci nu e dragoste adevarata.

3. Vrea “sa mai copilareasca”

Asta inseamna, in traducere, ca vrea sa aiba si alte optiuni sau o portita de scapare. Nu e nimic in neregula sa te regasesti pe tine, sa te descoperi, dar atunci cand asta implica faptul ca relatia voastra ramane undeva pe ultimul plan, sansele ca el sa descopere si pe altcineva in proces sunt destul de mari.

Daca vrea “spatiu de manevra”, ofera-i ce-si doreste, insa nu in cadrul relatiei. Lasa-l sa plece.

4. N-ati avea o relatie daca n-ar fi atractia

Daca n-ar exista atractia, ce ar ramane intre voi? Daca raspunsul e “nimic”, fii sigura ca aceasta legatura fizica, de suprafata, se erodeaza in timp. Dragostea inseamna mai mult decat unirea a doua trupuri in dormitor

5. Nu-ti respecta dorintele

Mai ales pe cele care inseamna foarte mult pentru tine. Iar cand vine vorba de chestiuni marunte, parca nici nu te aude, in ciuda faptului ca nu l-ar costa foarte mult sa-ti faca pe plac din cand in cand.

6. Sacrificiile sunt doar din partea ta

Timpul si energia ta sunt mult mai usor de sacrificat in relatia voastra decat ale lui. Eforturile tale sunt parca din ce in ce mai mari, dar nu sunt recunoscute ca atare.

7. Cere mai mult decat ofera

Cand iubesti pe cineva, il pui pe celalalt inaintea ta si nu il folosesti pe post de banca, fie ea de sentimente, bani sau tot soiul de servicii.

8. Nu-i spui totul despre tine

Daca eviti sa ii spui lucruri mai putin placute despre tine, nu este vorba despre incapacitatea ta de a te deschide, ci mai degraba o consecinta a faptului ca partenerul te critica si nu te accepta asa cum esti. Si nu poti sa iubesti pe cineva si sa nu-l accepti cu bune si rele.

9. Ati fost si sunteti inca prieteni

Daca relatia voastra a crescut dintr-o prietenie, cu interese similare, comoditate si acestea sunt aceleasi lucruri care va tin impreuna si acum, cuvantul dragoste nu isi are locul.

Cele doua pot fi adesea confundate si sunt greu de diferentiat, insa daca va aflati in aceeasi situatie ca la inceputul relatiei, inseamna ca dragostea nu si-a facut aparitia intre timp si ca sunteti doi prieteni foarte buni, care stau impreuna din obisnuinta si datorita tuturor intereselor comune si rutinei acumulate.

10. Momentele bune se datoreaza factorilor externi

E evident ca va veti simti bine la un concert sau daca iesiti la restaurant, insa cineva care te iubeste cu adevarat se va simti fericit sa stea alaturi de tine pe o banca in parc sau in pat, urmarind un film si discutand.

Daca nu este de ajuns pentru el sa fiti doar voi doi si se plictiseste ori de cate ori ii propui sa petreceti timp impreuna astfel, e clar ca lipseste ceva din relatia voastra. S-ar putea sa fie dragostea.

11 Isi poate gasi oricand alta

Nu numai ca nu te apreciaza, dar daca-ti spune ca mai sunt destule la usa care asteapta sa iti ia locul, inseamna ca nu-i vorba de dragoste, ci de umplerea unui spatiu in viata lui. Joci rolul iubitei care trebuie sa intregeasca tabloul barbatului de succes si nimic mai mult. Chiar si spusa in gluma, aceasta replica merita investigata.

12. Nu il intereseaza ce ai facut peste zi

Un om care iubeste este interesat de activitatile partenerului si isi doreste sa fie cat mai prezent in viata acestuia, fie si printr-un telefon pe parcursul zilei sau o intrebare referitoare la acest aspect la finalul zilei.

13. E pasiv

Daca nu se implica in mod activ in viata ta, nu tine legatura si nu face nimic care sa iti dea de inteles ca iti cauta compania, s-ar putea ca adevaratul motiv pentru care nu o face nu este pentru ca nu are timp, a uitat sau orice alta scuza ar putea inventa, ci pentru ca pur si simplu nu te iubeste.