Anamaria Vasile

Un şofer needucat claxonează o bătrână ce traversează

Un şofer needucat claxonează o bătrână ce traversează. Răzbunarea vine în cel mai amuzant mod

Respectul şi bunacuviinţă ar trebui să ne însoţească tot timpul în mediul public chiar dacă suntem şoferi sau pietoni. Acest filmuleţ vă va amuza teribil, însă comportamentul unui şofer needucat nu se lasă fără o lecţie binemeritată.

Oamenii în vârstă au dreptul la o atitudine cuviincioasă din partea celor din jurul lor, mai ales atunci când starea lor o impune. Bunica din aceste imagini se pregătea să traverseze strada pe la trecerea de pietoni când are marea surpriză să fie claxonată în mod repetat de un şofer aparent grăbit.

Speriată de intensitatea claxonului, bătrânica a tresărit instantaneu şi trecând pe lângă maşină condusă de şoferul care nu a înţeles ce înseamnă o persoană în vârstă l-a „apostrofat” cu o lovitură destul de puternică cu geanta personală în tăbliţa de înmatriculare. Acest lucru a avut şi repercusiuni şi anume declansarea airbag-ului drept în figura şoferului.

Îmbrăcat elegant, ca de altfel şi maşina pe care o conducea, şoferul a primit o lecţie binemeritată. Fără îndoială că de acum înainte va învaţă un lucru esenţial pe care probabil până atunci nu-l ştia şi anume acela de a nu ignora o persoană vârstnică şi de a o respecta. După faptă şi răsplată!

Bula intarzie 10 minute de la scoala. Tatal sau il intreaba de ce a intarziat.

– Am ajutat o batranica sa traverseze strada…

– Ooo, bravo, fiule! Uite, pentru ca ai dat dovada de bunatate, fac si eu un gest frumos. Uite 10 lei si mergi sa iti cumperi o inghetata…

A doua zi, acelasi scenariu – Bula intarzie 10 minute si vine impreuna cu un coleg. Tatal il ia din nou la intrebari.

– Pai, tata – eu impreuna cu Gigel am ajutat o batranica sa traverseze strada…

– Foarte frumos. Uite, luati fiecare cate 10 lei sa va cumparati cate o inghetata…

A treia zi, Bula intarzie 40 de minute. Luat la intrebari, ii spune tatalui acelasi raspuns – Am ajutat o batranica sa traverseze strada…

– Bine, inteleg ca ai ajutat-o, dar 40 de minute ???

– Pai, daca ea nu vroia sa traverseze ….