Anamaria Vasile

Un soldat a venit îmbrăcat în ROCHIE GALBENĂ la înmormântarea tovarășului său! Poate părea CIUDAT, dar NIMENI NU A RÂS de el. Iată DE CE s-a îmbrăcat AȘA:

În prezent este atât de dificil să găsești prieteni adevărați.

Această istorie nemaipomenit de tragică și emoționantă este despre doi tineri, pregătiți să facă unul de dragul altuia chiar și cele mai nechibzuite lucruri.

Când soldatul Kevin Elliott a fost omorât în Afghanistan, Barry Delaney, prietenul lui cel mai bun, s-a strecurat cu dificultate într-o rochie mulată, de culoare galbenă, a încălțat o pereche de ciorapi roz, și-a turnat un pahar de votcă și l-a băut în memoria celui mai bun prieten al său. Ei au încheiat un pariu și el și-a îndeplinit partea sa de înțelegere.

Cu trei ani înainte de moartea prematură a lui Elliott prietenii s-au înțeles că dacă Elliott va fi omorât la război, Delaney va veni îmbrăcat în rochie la înmormântarea lui.

Și cu cât mai provocatoare aceasta va fi, cu atât mai bine. Delaney, care atunci avea 25 de ani, își amintește cât de speriat era prietenul lui înainte de a pleca la război.

Elliott (24 ani) era sigur că nu se întoarce din Afghanistan.

El povestea despre nenumăratele mine și nemiloșii dușmani, care deveneau din ce în ce mai puternici.

Ideea încheierii unui pariu atât de neobișnuit a aparținut lui Elliott. Când a aflat că subdiviziunea lui va fi trimisă în Afghanistan, el era foarte speriat, iar un pic de umor l-a ajutat să se înveselească.

Prietenii glumeau despre înmormântare și au hotărât că rochia trebuie să fie cât mai provocatoare.

În timpul înmormântării nimeni nu a comentat costumul neobișnuit al lui Delaney.

El a observat câteva priviri uimite ațintite asupra sa, însă oaspeții știau despre pariul lor.

Delaney și-a păstrat cumpătul până la sfârșit, însă când s-a aplecat spre mormântul prietenului său ca să-l întrebe dacă-i place culoarea rochiei, el nu și-a mai putut stăpâni lacrimile, înțelegând că prietenul lui cel mai bun niciodată nu-i va mai putea răspunde.

Această istorie emoționantă este un minunat memento despre faptul că adevărații prieteni, capabili să facă unul de dragul altuia cele mai prostești și nechibzuite fapte, sunt foarte dificil de găsit și sunt mai valoroși decât tot aurul din lume.

Putem doar să sperăm că Elliott a apreciat rochia prietenului său și că a râs cu poftă de el.