Anamaria Vasile

Un tânăr cu sindrom Down îşi vizitează fratele militar

Vizita pe care un tânăr i-o face fratelui său la locul lui de muncă poate fi extrem de emoţionantă, mai ales în situaţia în care pentru cel care vine în vizită la fratele său este o premieră.

Aceste imagini ne dezvăluie bucuria şi emoţia pe care le-a trăit un băiat cu sindrom Down atunci când l-a vizitat pe fratele său la locul lui de muncă, o locaţie cu totul deosebită şi anume castelul Reginei Marii Britanii.

Sam, este un adolescent care din nefericire suferă de sindromul Down şi care a avut şansa să-şi viziteze fratele la locul lui de muncă. De un an, fratele său, Jack, este soldat în armata britanică, iar Sam nu îl mai văzuse de atunci. Jack face parte din Garda de Onoare a Reginei, fiind astfel însărcinat cu protejarea monarhului la Castelul Windsor.

Ajuns la castel, Sam este întâmpinat de alţi doi membri ai Gărzii, Lt. Bragger şi Sgt. Baggot-Moore. Amândoi sunt fermecaţi de cât de entuziasmat este Sam din dorinţa de a-şi vedea fratele şi cât de impresionat este de acel loc plin de istorie.

Cei doi îi explică lui Sam că Jack nu va putea să vorbească sau să se uite la fratele său în timpul vizitei, dar l-au asigurat că după ce Jack îşi va încheia tura, se vor întâlni pentru o ceaşcă de ceai. Aceştia îl conduc pe Sam la postul unde Jack lucrează şi unde îl poate privi de la distanţă fără să comunice în mod direct.

Ritualul de paşi de defilare şi de prezentare a armei este binecunoscut, iar acest lucru îl fascinează pe Sam care îşi doreşte să aibă o poză cu fratele lui.

În momentul instantaneului fotografic, Jack bate un pas de defilare care îl sperie puţin pe Sam, însă emoţia pe care acesta o simte revăzându-şi fratele este mult mai mare.

În finalul filmuleţului îl vedem pe Sam condus de cei doi soldaţi spre dormitorul fratelui său care ieşise din post. Cei doi se îmbrăţişează cu multă dragoste, Sam mărturisindu-i lui Jack că i-a lipsit foarte mult. Emoţionant!