Anamaria Vasile

Viata a pus-o la incercare si nu s-a dat batuta! Nicikta, povestea de viata necenzurata

Daca Michelangelo ar fi cunoscut-o, i-ar fi sculptat voluminoasele forme de zeita damboviteana in marmura de Carrara. Da Vinci, izbit de finele trasaturi ale gingasei fapturi, ar fi pictat cu totul altfel chipul Giocondei.

Canon de frumusete peste timpuri, dragalasa Nikita emana feminitate din toti porii.

Asemenea oricarei divinitati, aparitia sa pe acest taram este tainica. Pare ca s-a intrupat din spuma marii, asemenea unei Afrodite sau ca Zeus insusi ar fi plamadit-o cu mainile sale din mocirla cea mai aleasa.

Legenda spune ca Nikita ar fi fost zamislita in Drumul Taberei si apoi abandonata la o varsta frageda. Strada, taram presarat cu vicisitudini si neajunsuri, a modelat-o pe Nikita, invatand-o ca trebuie sa lupte pentru a obtine ceea ce i se cuvine.

Trupesa Mihaela Ispas s-a aciuat pe langa o familie de romi, in sanul careia era tratata insa ca o Cenusareasa. Dar, tot ce nu a omorat-o a facut-o mai puternica, asa ca fata cu muschi de flacau si-a luat destinul in piept. Analizandu-si optiunile, a decis ca a venit momentul unei calatorii initiatice spre plaiurile imbelsugate ale Germaniei. In scurt timp insa, a purces indarat spre patria muma, unde o astepta o cariera fulminanta de bodyguard al vedetelor neaose.

Intaia aparitie a Nikitei in sfera publica a avut loc la Viata bate filmul, unde s-a destainuit Mihaelei Tatu, depanand amintiri dureroase din vremea cand facea legea cu pumnul printre blocurile gri.

Se anunta o ascensiune uluitoare. Ofertele au inceput sa curga garla. Suava Nikita a provocat-o, in 2004, la lupta dreapta, voiniceasca pe pugilista profesionista Anca Ionita, cunoscuta si sub numele de Savarina, in cadrul Galei Local Kombat. Se luptara zi de vara pana-n seara, insa, in cele din urma, Nikita fu declarata invinsa. Pesemne ca i-a cam stat Savarina-n gat…

Dar greutatile vietii nu i-au inasprit sufletul. Ea a ramas o romantica incurabila, compunand catrene la malul Pontului Euxin, in noptile de vara cu luna plina. Ovidiu, poetul exilat, si-a transmis harul peste veacuri, intrupandu-se in Nikita.

Soarta Nikitei, adevarat roman de aventuri. Dupa o viata greu incercata, serafica Nikita culese cea mai mandra floare din buchetul vietii: dragostea. Pierderea virginitatii a survenit la o varsta coapta, la 27 de ani, iar Nikita a tinut sa impartaseasca lumii intregi momentul cu pricina. Norocosul, dupa spusele acesteia, ar fi fost unul din jucatorii de la Dinamo, care s-a incordat tare sa o aduca in extaz pe feciorelnica Mihaela Ispas. Nikita a dezvaluit ingredientul magic al noptii perfecte de amor: sanii ei de Venus din Wilendorf.

Nikita marturiseste ca gandeste zi si noapte la probleme fundamentale, continuand linia de gandire hegeliana. Ea si-a construit propriul sistem filosofic. Modesta, ilustra savanta evita sa epateze prin cunostintele sale temeinice.

Nikita se identifica doar cu lumea ideilor lui Platon, ea intrupeaza originalul in cel mai intim inteles, opunandu-se vehement copiilor unei realitati imperfecte.

Comoara vie a meleagurilor carpatine, Nikita ar trebui ocrotita prin lege. Ea reprezinta frumusetea absoluta, adevarat idealul feminin.

Fire interiorizata si puternic meditativa, Nikita indeplineste la tarmul Marii Negre un ritual samanic primitiv, intorcandu-se in mocirla primordiala.

La soare te poti uita, dar la Nikita ba. Astrul datator de viata este absorbit de frumusetea rapitoare a zeitei, uitand parca sa mai apuna. Natura a inzestrat-o si cu un glas de privighetoare. Fiind suflet in sufletul neamului ei, Nikita isi canta bucuria si-amarul.

Invaluita in muschi de otel, dar sensibila pana-n maduva oaselor, ea vibreaza la dramele semenilor sai. Moartea fulgeratoare a tanarului Bogdan Costache nu a lasat-o indiferenta. Ea a reactionat imediat, blamand-o pe profesoara adulterina. Mistica, Nikita comunica si cu mortii.

Meschinaria si invidia celor din jur nu au ocolit-o. Astfel, ea a fost impuscata cu vopsea, in plina strada, de niste indivizi marsavi, din lumea interlopa.

Recent, nestavilita Nikita a fost acuzata ca ar fi intretinut o legatura amoroasa cu un barbat insurat, scandal soldat cu moartea unui om. Ea neaga, dand totul pe seama invidiei.

Miscarile sale gratioase de gheisa, tulbura orice barbat.

Desi greu incercata de viata, Nikita nu si-a pierdut credinta in divinitate, aflandu-se in stransa legatura cu aceasta. Si, pentru ca se spune ca animalele de companie seamana cu stapanii si imprumuta din comportamentul acestora, si al Nikitei se identifica perfect cu ea.