Anamaria Vasile

VIDEO/ Mirela Vaida a fost studenta lui Adrian Năstase, la Facultatea de Drept: “Nu prea venea la cursuri, avea funcții politice” 

Înainte de a-și face debutul ca artistă pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, dar și ca prezentatoare TV, Mirela Vaida, 37 de ani, avea planuri mari și viza o carieră peste granițe. Destinul i-a fost însă altul.

Mirela, care înainte de a intra în concediul de maternitate prezenta ”Totul pentru dragoste la bine și la greu” la Antena 1, a urmat cursurile Facultății de Drept. A venit în Capitală, pentru a avea mai multe oportunități, și s-a bucurat de sprijinul părinților săi pe tot parcursul studiilor. ”Îmi trimiteau cu acceleratul de Iași – București mâncare în sacoșe de rafie, de care era prins un cartonel cu numele meu. M-au ținut în facultate, mi-au plătit căminul”, ne-a povestit ea.

”Îmi doream să fiu avocat, să devin ceva pe la NATO, pe la ONU” Acum are mastere în Drept și în Comunicare și Relații Publice. Spune că nu a ales întâmplător aceste specializări, ea având, la vremea respectivă, un plan bine gândit: ”Îmi doream să fiu avocat, să devin ceva pe la NATO, pe la ONU, adică organizații din astea internaționale, să fiu jurist pe acolo. Am fost o studentă bună, adică nu cu restanțe, chiar cu note mari”.

Mirela Vaida își amintește că printre cadrele didactice de la Drept a avut și nume sonore din politica românească. ”Am avut profesori celebri – Adrian Năstase, Șova, Șaguna, care a fost la Curtea de Conturi mulți ani, Valeriu Stoica, garda aceea grea. Năstase nu prea venea la cursuri, pentru că intrase deja în politică, avea funcții. Îi țineau alții locul. Dar a venit de câteva ori și erau amfiteatrele pline la cursurile lui”, ne-a mai dezvăluit Mirela.

Sursa:Libertatea.ro