Anamaria Vasile

Virgil Musta, cea mai bună veste pentru români. Medicamentul eficient împotriva coronavirusului, folosit de români de la începutul pandemiei

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara spune că a folosit cu succes medicamentul minune, dexametazona, încă de la începutul pandemiei, ceea ce reprezintă vești foarte bune. Practic descoperirea făcută de britanici era aplicată de mult de români.

Respectivul medicament a intrat în atenția întregii planete în urma unui studiu al oamenilor de știință britanici.

Potrivit cercetării, dexametazona reduce cu o treime riscul letal în cazul pacienților aflați pe oxigenare mecanică, scrie antena3.ro.

”Este un medicament cunoscut, noi îl folosim de la începutul pandemiei pe perioadă scurtă. Este un antiinflamator puternic și îmbunătățește starea generală a pacientului!”, a declarat medicul Virgil Musta.

Dr. Virgil Musta, medicul din Timișoara care a reușit cele mai multe vindecări la pacienți cu Covid-19, avertizează că trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități, dacă numărul cazurilor noi de coronavirus continuă să crească.

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a explicat dr. Musta duminică, la Digi24.

El a arătat că riscurile de răspândire a virusului sunt mai mari în spațiile închise, iar măsurile de relaxare sunt eficiente doar dacă se respectă condițiile impuse odată cu acestea.