Anamaria Vasile

10 lucruri care sugerează că femeia este neîngrijită

Toate femeile tind să aibă un aspect îngrijit. Dar uneori niște greșeli minuscule, dar vizibile, pot afecta întreaga imagine.

Chiar și celebritățile care apar la evenimente pompoase în rochii extrem de scumpe uită uneori de niște lucruri elementare. Nu repetați aceste greșeli și atunci veți avea un aspect îngrijit și elegant chiar și în blugi.

1. Rădăcini de o altă culoare decât cea a părului

Dacă șamponul uscat vă poate ajuta să ascundeți aspectul ușor neîngrijit al părului, atunci culoarea rădăcinilor sale nu ai cum să o maschezi. Și acesta e un indiciu clar că femeia nu este îngrijită, chiar dacă părul este perfect curat. Dacă v-ați decis să schimbați culoarea părului, aveți grijă să îl reînnoiți periodic.

2. Fire de păr despicate

Chiar dacă vă doriți un păr mare și voluminos, să știți că firele despicate sunt un atribut inacceptabil în orice situație. Ele vă creează un aspect neglijent, de aceea este bine să scurtați părul din când în când măcar cu 1-2 cm.

3. Porțiuni de ojă desprinsă

Rețineți una din regulile femeilor îngrijite: aspectul natural al unghiilor e mult mai bun decât oja desprinsă! Asta e valabil îndeosebi în cazul ojei de culori țipătoare, unde astfel de defecte bat la ochi imediat. Dacă nu aveți timp să vă vopsiți unghiile din nou, ar fi indicat pur și simplu să ștergeți oja veche.

4. Cuticula și capetele crescute

S-ar părea că oamenii nu prea atrag atenție la aceste detalii. Dar de fapt aceste mici imperfecțiuni vrând-nevrând atrag atenția celor din jur. Mereu acordați timpul necesar îngrijirii unghiilor.
5. Problemele pielii

Evident coșurile și acneea nu sunt neapărat un indiciu că femeia nu are grijă de sine, căci uneori acestea reflectă niște probleme de sănătate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să lăsați mâinile în jos, căci pielea îngrijită este un etalon al frumuseții către care trebuie să tindeți mereu. Dacă aveți probleme constante cu pielea apelați la ajutorul medicilor dermatologi.

6. Dinți îngălbeniți

Probabil nimeni nu vă va face observație în față, dar zâmbetul cu nuanță galbenă nu poate bucura pe nimeni. Rețineți: cafeaua și țigările sunt principalii dușmani ai albeții dinților. Dacă nu puteți scăpa de aceste vicii, ar trebui să vizitați mai des medicul stomatolog.

7. Machiaj stătut

Cu siguranță orice femeie are perioade mai încărcate în care nu reușește să-și împrospăteze machiajul. Dar acesta nu e un motiv să ieși în public cu un machiaj stătut, care și-a schimbat deja culoare și a pierdut tot efectul. Mult mai indicat ar fi să optați pentru înlăturarea machiajului vechi, frumusețea naturală este întotdeauna apreciată.

8. Piele uscată

Pielea feței are nevoie de hidratări constante. În acest fel nu doar că se încetinește îmbătrânirea ei, ci și i se conferă un aspect sănătos și îngrijit. Pielea uscată vă va face să arătați neîngrijită.
9. Sprâncene neîngrijite

Astăzi sunt actuale sprâncenele naturale, dar asta nu înseamnă că trebuie să uitați complet de îngrijirea lor. Corecția liniilor și a formei sprâncenelor nu necesită mult timp, dar efectul este impresionant.

10. Buze crăpate

Purtați mereu în gentuță balsam pentru buze. Multe femei ce ciocnesc de problema buzelor crăpate, care este nu doar inestetică, ci și dureroasă uneori. Asigurați-vă că buzele sunt mereu moi și suficient de hidratate.