Anamaria Vasile

21 de lucruri care fac o femeie specială – mulţi bărbaţi nu le cunosc

Diferenţele dintre femei şi bărbaţi sunt evidente,dacă ne referim la ceea ce se vede. Dar există o serie de diferenţe care nu se văd. Iată câteva dintre cele esenţiale:

1. Femeile au mai multe conexiuni între diferitele părţi ale creierului, astfel încât ele pot face foarte bine mai multe lucruri deodată.

2. Visul feminin este mai sensibil, deoarece pe timpul somnului activitatea creierului femeilor nu scade atât de mult ca la bărbaţi.

3. În cazul femeilor, comunicarea este asumată simultan de cele două emisfere ale creierului, astfel încât ele pot pronunţa fără dificultate cam 8000 de cuvinte într-o zi.

4. În medie, femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii pentru că au o rezistenţă mai mare ca ei în faţa bolilor.

5. Femeile disting mai bine culorile, pentru că au un cromozom X în plus.

6. Din cauza numeroaselor terminaţii nervoase,mai multe decât ale bărbaţilor, femeile simt durerea mai acut, în schimb o suportă mai uşor datorită nivelului ridicat de estrogen.

7. Simţul olfactiv al femeilor este mai dezvoltat decât al bărbaţilor.

8. Firul de păr al femeilor este de două ori mai rezistent decât cel al bărbaţilor.

9. Muşchii şi ligamentele femeilor conţin mai multă elastină, ele fiind mai flexibile decât ale bărbaţilor.

10. Gâtul femeilor este mai flexibil decât al bărbaţilor, astfel încât dacă o femeie este strigată va întoarce doar capul în timp ce un bărbat se întoarce cu tot corpul.

11. Pielea femeilor este mult mai sensibilă decât a bărbaţilor.

12. Femeile, ca să se elibereze de stres, plâng mai des decât bărbaţii. Ele plâng în medie de 30-60 ori pe an, în timp ce bărbaţii doar de 6 până la 17 ori.

13. Femeile se orientează mai bine în spaţiu decât bărbaţii deoarece se activează mai multe părţi ale creierului.

14. La o anumită vârstă, deşi creierul unei fete cântăreşte mai puţin decât al unui băiat la aceeaşi vârsta, asta nu are nici o influenţă negativă asupra intelectului.

15. Femeile pot privi în ansamblu, având o privire periferică mai bună, în timp ce bărbaţii au privirea mai bună într-un singur sens.

16. Femeile dispun şi de intuiţie, de aşa zisa intuiţie feminină, care le face să poată lua decizii importante, chiar şi atunci când este foarte dificil.

17. Femeile clipesc în general de două ori mai mult decât bărbaţii, cauza fiind cantiatea mare de estrogen.

18. Femeile disting mai multe arome decât bărbaţii pentru că au mai multe papile gustative pe limbă.

19. Femeile au amintiri mai bine păstrate decât bărbaţii.

20. Femeile sunt mai prietenoase, se pot apropia mai repede de cineva pe care l-a cunoscut recent, acest lucru datorându-se oxitocinei din organism, care le dă sentimentul de încredere.

21. În medie, corpul femeii este format din ţesut adipos, cu 8 până la 10 % mai mult decât al bărbaţilor.