Anamaria Vasile

Îți strângi părul în prosop după ce faci baie? La ce pericole te expui

Daca iti stragi parul in prosop dupa baie, ca in poza, esti in pericol! S-a descoperit recent, uite de ce nu trebuie sa mai faci asta niciodata

După o perioadă destul de lungă, de obicei, petrecută în baie, femeile ies de acolo de fiecare dată cu un prosop uriaș pe cap în cazul în care s-au spălat pe păr. În felul acesta ele scapă de problema pielii ude, a lenjeriilor de pat ude și nu numai.

Dar ce nu știu foarte multe femei este că în acest fel ele își pun în pericol podoaba capilară. Dacă vrei să îți usuci părul în mod natural fără ca să îl afectezi trebuie doar să îl tamponezi ușor până scapi de excesul de apă și după aceea să îl lași să se usuce de la sine.

Pentru că dacă vei ține foarte mult timp un prosop de păr acesta se va rupe mult mai ușor și va cădea foarte mult din cauza presiunii prosopului.

Când te ștergi pe păr trebuie să o faci cât de ușor poți, cu mișcări ample, să nu îl agresezi în mod inutil.

Nici în saloanele de frumusețe părul tău nu este foarte protejat de rupere sau de ardere tocmai din cauza aparatelor care îl usucă în doar câteva minute.

Uneori părul tău chiar are nevoie de o pauză de la utilajele profesioniste de uscare. Ei fi uimită, dar părul tău va arăta mult mai bine după ce se va usca în mod natural.

Ca să obții efecte și mi frumoase pentru podoaba ta capilară nu trebuie însă să neglijezi și produsele speciale de întreținere a părului.

Vei avea puțin de muncă, dar măcar la final părul tău va fi aranjat frumos și protejat de pericolele care îl amenință atunci când îl usuci cu ajutorul aparatelor.

Dacă părul tău își pierde repede din volum ai nevoie de un spray care să îi ofere volumul necesar. De asemenea, dacă nu ai un spray la îndemână poți să te culci cu părul umed împletit și dimineața va fi nevoie doar să aplici puțin fixativ ca să îți menții buclele obținute în mod natural.

Dacă este genul mai uscat trebuie să folosești soluții care să îl hidrateze. Dacă vrei niște bucle lejere poți folosi produsele care sunt făcute din apa de mare.

Uleiul de aragan îți va face mătăsos și moale. De asemenea, același ulei îți va cuminți părul și acesta nu se va mai electriza. Trebuie doar să îl aplici de la jumătatea firului în jos, spre vârfuri.

Cu cât mi aproape de rădăcină vei aplica uleiul de aragan, dar și orice alt produs cu atât părul tău va avea efectul de nespălat, de gras.