Anamaria Vasile

4 semne că nu ești gata să te căsătorești

Căsătoria este un pas foarte serios în viața unei persoane. Oamenii petrec ani plănuind ziua cea mare, cheltuie foarte mulți bani și își invită toți cunoscuții la eveniment. În momentul în care nunta a luat sfârșit, îți începi o nouă viață alături de partenerul tău.

De acum încolo vă împărțiți viețile, casa li tot ce aveți în posesie pentru restul zilelor voastre (sau cel puțin așa se spune).

Nu poți fi niciodată prea pregătit pentru acest angajament de mare amploare. Așadar, în cazul în care nu ești pregătit, îți vei seama, mai ales dacă vei relaționa cu aceste semne de mai jos:

1. Nu ești capabil de compromis – orice relație fericită și de succes, fie că e romantică sau nu, necesită o formă sau alta de compromis. Da, este în regulă să păstrezi o mică doză de egoism, ceea ce înseamnă că trebuie să te menții ca prioritate din punct de vedere fizic, mental, dar dacă ți se pare dificil să îți pese despre sănătatea și fericirea partenerului, atunci ai o problemă.

De obicei, oamenii care se tem de angajament sunt inflexibili și urăsc compromisul, ne spun specialiștii.

2. Încă te gândești la un fost iubit / iubită – caută semnale legate de fostul iubit pentru a vedea dacă ești gata de căsătorie. Poate că încă ești în relații de prietenie în mediul online cu fostul sau fosta, dar una este să mai vezi o poză cu ei din când în când și alta este să le verifici site-urile de socializare în mod obsesiv, să le privești pozele și să te întrebi cum ar fi fost dacă erați încă împreună.

Specialiștii ne spun că atunci când ai fantezii legate de foștii parteneri și te gândești destul de des la ei, nu ar trebui să te căsătorești cu partenerul actual. Aceștia mai spun că dacă tot ai așteptări legate de ceva ce s-a terminat, mai ales când ai șanse să îți petreci viața cu altcineva, atunci sunt la mijloc multe dubii. Când găsești persoana potrivită, toate persoanele din trecut rămân doar simple amintiri.

3. Nu te vezi făcând un copil cu ei – acest semn este unul enorm – dacă nu zâmbești în sinea ta gândindu-te cum ar arăta cu bebelușul vostru în brațe, atunci nici nu ar trebui să pronunți cuvântul căsătorie.

4. Nu discutați despre bani – există puține lucruri mai stresante decât o discuție despre finanțe într-o căsnicie. Totuși, pentru a avea un portofel sănătos, trebuie să aveți abilități bune de comunicare despre bani.

Dacă nu ai discutat cu partenerul tău despre bani, nu ești gata să te căsătorești. Motivul este legat de sensibilitatea subiectului, mai ales în societatea noastră în care tindem să nu discutăm despre bani, despre suma pe care o cheltuim în interes personal și despre compromisurile pe care le-am face.