Anamaria Vasile

În plină criză a deșeurilor în Roma, o româncă riscă să fie amendată pentru că a strâns gunoiul de pe stradă

O româncă stabilită în Roma riscă să fie amendată după ce a strâns gunoiul din fața casei în care lucra și apoi a spălat trotuarul.
Presa italiană scrie despre absurdul situației în condițiile în care capitala Italiei este sufocată de gunoaie. Gabriela, o româncă de 34 de ani care face curățenie și are grijă de casa unui pensionar de 74 de ani din Italia, a decis săptămâna trecută să ia atitudine față de criza gunoiului din Roma. Și-a pus mănuşi, o mască de protecţie, a luat o mătură şi a început să facă curăţenie în stradă în fața casei în care lucrează situată în cartierul Conca dOro, din nordul Romei, scrie Corriere della Sera.

„A ajuns gunoiul în faţa uşii de la intrare, gata, aşa nu se mai poate. La Bucureşti n-am văzut așa ceva. Este culmea. Dacă oamenii ar fi mai atenți nu am ajunge în această situație. Țin la Italia. Nu știu a cui este vina și nu înțeleg politica”, a declarat femeia pentru publicația italiană. În două ore, românca a reușit să selecteze gunoiul și să-l pună în tomberoane, iar apoi a spălat trotuarul. Ultimul gest a fost, însă, cel care ar putea să o coste pe Gabriela. Pentru că a udat spațiul public, românca riscă acum să fie amendată de autoritățile locale, aceleași care nu reușesc să gestioneze problema gunoaielor și din cauza cărora străzile capitalei Italiei au ajuns să fie plină de munți de deșeuri.