Anamaria Vasile

5 sporturi de care te poţi bucura în vacanţă la mare alături de prieteni

Te-ai plictisit pe plajă şi nu mai ai răbdare să stai întins la soare. Ce-ar fi să faci puţină gimnastică şi astfel să îmbini utilul cu plăcutul? Dacă lenevitul nu este pentru tine şi vrei în acelaşi timp să te distrezi cu familia sau prietenii, atunci alege să faci sporturile de plajă care să-ţi mentină şi sănătatea dar şi trupul viguros:

1. Volei pe plajă

De multe ori te enervai dacă în imediata ta apropiere jucau volei şi nu mai ştiai cum să te fereşti de mingea lor. Dar dacă faci tu acum asta în locul lor, ai să vezi ce bine te simţi şi vezi altfel lucrurile.

Voleiul pe plajă este deja un joc clasic, fiind cel mai celebru sport pe nisip. Nu ai nevoie decât de un fileu şi de două echipe care să se înfrunte. Distracţia va fi în toi, dar si o perspectivă seducătoare pentru modelarea armonioasă a corpului. Muşchii membrelor inferioare, ale braţelor, dar şi muşchii pectorali sunt foarte solicitaţi, aruncând sau prinzând mingea.

2.Fotbalul pe plajă

Un alt mod de a te distra, dar şi de a te destinde şi a-ţi păstra sănătatea este fotbalul pe plajă. Ca şi în cazul voleiului, fotbalul pe nisip este mult mai comod, căzăturile şi loviturile fiind mult atenuate de nisip. Membrele inferioare dar şi articulaţiile sunt solicitate aici, şi în consecinţă lucrate în profunzime.

3. Stand up paddle, un sport preferat de multe vedete

Nu aţi auzit de acest sport practicat mai mult de vedete? Nimic mai simplu. De fapt, este vorba doar de o placă de surf, mai mare, pe care să-ţi menţii echilibrul şi să vâsleşti ca să avansezi. Această activitate cere un pic de rezistenţă, dar este destul de uşoară şi distractivă. Întăreşte muşchii spatelui, ai braţelor şi ai umerilor, datorită vâslirii.

4. Aqua jogging

Alergatul în apă, pe lângă faptul că solicită toţi muşchii şi lucrează în profunzime picioarele, abdomenul şi fesele, este un beneficiu pentru siluetă, de care trebuie să ţii cont. În apă, consumul de energie este de două ori mai mare.

5. Gimnastica în apă

Marea este o sală de gimnastică ideală pentru picioarele tale. Rezistenţa pe care o opune apa, obligă muşchii să depună efort chiar şi atunci când mişcările sunt simple. Condiţia este ca temperatura apei să fie de peste 25 de grade C.

Mai mult, presiunea exercitată asupra pielii este un masaj ideal. Seara, când ziua de plajă se apropie de final, este timpul ideal pentru a face următoarele exerciţii pentru coapse suple, abdomen ferm şi fese rotunde.

– cu mâinile în brâu, ridicaţi pe rând picioarele lateral şi încercaţi să le aproiaţi cât mai puternic, astfel încât rezistenţa apei să solicite şi partea interioară a coapsei.

– în aceeaşi poziţie executaţi mişcări de rotaţie cu ambele picioare, în faţă, lateral şi în spate.

– cu spatele drept, balansaţi picioarele, mai întâi în faţă, mai apoi în spate. Fiecare mişcare se face de zece ori.

– intraţi în apa mării până la coapse şi încercaţi să înaintaţi prin ea cât mai repede, ajutându-vă de mişcarea braţelor care rămân afară. Deşi pare un exerciţiu mai dificil, la finlul vacanţei veţi fi uimiţi de imaginea pe care o veţi descoperi în oglindă.