Anamaria Vasile

6 filme care ne ajută să ne iubim corpul așa cum este

Mass media promovează încă femeia silfidă cu mărimile clasice 90-60-90. Există însă clipuri muzicale, conturi de Instagram și filme care subliniază imaginea femeii care își iubește corpul așa cum este și care aspiră la sănătatea lui, nu la estetica.

Little Miss Sunshine – Fiecare se crede normal

Lui Olive, protagonista acestui film, i se reamintește mereu și mereu că este cam plinuță. Până la finalul filmului, aceasta începe să-și iubească propriul corp și chiar capătă încredere în forțele proprii.

Eat Pray Love – Mănâncă roagă-te iubește

Julia Robert, actrița ce joacă rolul principal ajunge în Italia și mănâncă tot ce poftește. Pur și simplu se îndrăgostește de mâncare fără să se gândească la siluetă.

Un moment special al filmuli este acela când își întreabă prietena dacă s-a dezbrăcat vreodată în fața unui bărbat pentru ca apoi să fie rugată să plece. Concluzia protagonistei este că niciunui bărbat nu-i pasă de kilogramele tale în plus sau de celulită atunci când se află cu o femeie goală.

Julie & Julia

Meryl Streep joacă rolul Juliei Child, femeia care a revoluționat arta gătitului în America. Aceasta este mult mai înaltă ca majoritatea bărbaților, iubește mâncarea și e foarte isteață. Combinația ideală!

The Mindy Project

Serialul ce o are ca personaj central pe Mindy abordează în fiecare episod problema greutății corporale. Mindy e mândră de corpul ei, iubește mâncarea și este extrem de inteligentă. Un adevărat model de urmat.

School of Rock – Școala de rock

Și bărbații se confruntă cu probleme cu greutatea. Jack Black joacă rolul profesorului de muzică ce se confruntă cu întrebarea “De ce nu ții dieta?”. Răspunsul său este “Pentru că îmi place să mănânc!”

Pitch Perfect

Filmul în care Rebel Wilson joacă rolul unei femei extraponderale care își asumă asta și nu îi este rușine de acest lucru. Chiar își pune singură porecla. Grăsana Amy.