Anamaria Vasile

6 Moduri simple prin care chiar poți face o schimbare în lume

În loc să te plângi despre lucrurile care se întâmplă în jurul tău, de ce nu vrei să încerci să faci o schimbare în lume, în primul rând, printr-o atitudine pozitivă? Ei bine, în timp ce multe persoane sunt interesate de acest aspect, sunt pozitivi și vor să preia inițiativa, cea mai comună problemă este legată de modalitatea prin care pot începe să facă asta.

Nu ai nevoie să câștigi un premiu Nobel pentru a face o schimbare în lume. Totul constă în abordarea ta, în mentalitatea și perspectiva ta și de modul în care îți folosești abilitatea de a avea un impact pozitiv. Iată care sunt câteva moduri prin care poți face o schimbare:

1. Fă economie la apă – resursele limitate de apă sunt îngrijorătoare, ne spun specialiști, iar în viața noastră egocentristă uităm să ne gândim și la ceilalți, ceea ce înseamnă că nu acordăm timp altor activități, faptelor bune și gândurilor nobile. O simplă schimbare de atitudine către viață poate face o mare diferență pentru lumea în care trăim.

2. Fă donații caritabile – fie că oferi ceva organizațiilor locale sau a celor care operează la un nivel mai înalt, pune întrebările corecte. Oare organizația respectivă accede către standarde etice și potrivite? Dacă simți că poți avea încredere, atunci nu ezita să donezi suma pe care ți-o permiți.

3. Donează sânge – nu ai nevoie să donezi o cantitate mare, doar o singură donație poate salva trei vieți. Gândește-te la miliardele de oameni și la numeroasele boli care îi amenință, la accidentele cronice și la problemele severe de sănătate. Mulți oameni își pierd viețile pentru că nu au acces la grupa de sânge potrivită. Așadar, poți face ceva în direcția asta și chiar dacă donezi o dată la șase luni, tot se va observa diferenșa, poți salva vieți. În plus, îți faci analizele gratis prin procesul de donare.

4. Donează lucrurile tale vechi celor nevoiași – am ajuns atât de comozi încât preferăm să aruncăm la gunoi lucrurile de care avem nevoie în loc să le donăm persoanelor nevoiașe. Încearcă să faci un efort. Caută organizațiile care strâng haine și produse vechi, un astfel de gest te va face să te simți mult mai bine și va face o mare diferență pentru persoanele care nu au, efectiv, cu ce să se îmbrace.

5. Menține curățenia – acest pas este unul dintre cele mai importante. Oamenii gândesc atât de greșit în ceea ce privește curățenia din jur încât au nevoie de cursuri de specialitate. Se întâmplă să auzim persoane care spun că toți cei din jur aruncă deșeuri pe jos, așa că ce mai contează dacă o fac și ei?! Ei bine, ar trebui să ne gândim cât de mult ar conta dacă nu am face și noi la fel. Lipsa de educație își pune amprenta în legătură cu acest subiect, așa că demonstrează că ești o persoană educată, asumată și conștientă de pericolul în care se află planeta noastră în acest moment.

6. Zâmbește mai des – mergem pe stradă, cu mijloacele de transport în comun și vedem în jurul nostru doar oameni trști, obosiți, fără vlagă. Atunci când te regăsești în această situație, ar trebui să te întrebi: oare chiar atât de nefericit ești? Dacă răspunsul este nu, atunci zâmbește mai des, poți începe o reacție în lanț care poate schimba starea de spirit a multor oameni.