Anamaria Vasile

Produse de frumusețe pe care le folosim greșit

Chiar dacă pare că facem totul greșit, mai ales când vine vorba despre produsele de frumusețe, uneori este mai bine să fim deschiși și să învățăm care este modul corespunzător de a folosi lucrurile pe care am dat bani frumoși pentru a avea un rezultat cât mai bun. Asta poate să însemne că tot ce știai până acum se va schimba.

Bineînțeles, dacă metoda pe care o folosești în acest moment funcționează, atunci ești o profesionistă! Acestea sunt câteva dintre produsele pe care le folosim greșit în fiecare zi:

1. Agrafele – viața ta se va schimba în momentul în care vei realiza că ai folosit agrafele într-un mdo greșit. Dacă ai încercat vreodată să îți prinzi părul cu o agrafă doar ca să observi că a căzut imediat de acolo, probabil că știi că poate să fie extrem de frustrant. Pare că nu stau niciodată la locul lor, nu-i așa? Cel mai probabil le-ai pus cu susul în jos. Partea onduită trebuie să îți atingă scalpul, nu partea plată. Acele valuri crează o prindere mai bună și, în acest fel, părul tău nu se va mai desprinde. În plus, poți folosi și puțin spray fixativ pentru a le aranja mai bine.

2. Crema de ochi – mulți oameni aplică în fiecare zi crema pentru ochi într-un mod foarte agresiv. Pielea din jurul oglinzii către sufletul tău este foarte sensibilă și subțire! Încearcă să te porți frumos cu ea! Nu ai nevoie de multă cremă pentru ochi atunci când aplici în această zonă, și ar trebui să îți folosești degetul inelar pentru a aplica. Acesta este degetul care are o atingere fină și este perfect pentru aplicarea cremei în zone atât de sensibile.

3. Bază pentru fond de ten – nu o folosești. Te-ai întrebat vreodată de ce arăți complet diferit dimineața față de seara? Ei bine, pentru că machiajul se sterge în timp. Pentru a-l menține proaspăt toată ziua folosește o bază pentru machiaj și o pudră translucidă sau un spray de fixare care funcționează foarte bine pentru pielea uscată. De asemenea, evită să folosești pudră în exces sau o formulă luminoasă atunci când ai pielea uscată.

4. Parfumul – deși pare destul de simplu, există multe greșeli pe care le poți face atunci când folosești parfum. În plus, dacă te folosești de aceste trucuri, parfumul va rezista cu siguranță mai mult. Ca regulă generală, vei vrea să folosești parfumul după ce ai folosit o cremă de corp, pentru că asta te va ajuta să păstrezi mirosul mai mult, eventual dacă fac parte dintr-un set. Aplică pe zonele de puls – în spatele urechilor, pe interiorul încheieturilor și în spatele gâtului. Dă-te cu parfum de la distanță, și evită să atingi părul pentru că se va usca.

5. Creionul pentru sprâncene – sprâncenele groase sunt încă la modă și stim că acestea încadrează fața mult mai bine. Totuși nu ar trebui să întrecem măsura cu un creion de sprâncene, pentru că nu colorăm un tablou! Atunci când folosești un astfel de creion ar trebui să adaugi culoare doar pe spațiul care nu este acoprit de păr. Alege un creion care este cu una sau două nuanțe mai închise decât nuanța naturală a sprâncenelor tale și aplică fără să apeși foarte tare ca și cum ai lucra cu o pană, în direcția în care cresc acestea.

6. Oja de unghii – de obicei, agităm oja înainte de a o aplica pe unghii pentru a ne asigura de faptul că lichidul este amestecat complet. În schimb, această agitație poate crea bule, ceea ce înseamnă că nu vei avea o aplicație uniformă. Ar trebui să rulezi sticluța de ojă între palme pentru a încălzi și mixa culoarea din interior.

7. Șamponul uscat – ai folosit vreodată șampon uscat și ai ajuns să ai un scalp alb? Da, nu este distractiv. Atunci când folosești șamponul uscat, asigură-te că îl folosești de la distanță, nu de aproape. Folosește-l pe rădăcină, în anumite secțiuni. Așteaptă un minut pentru a intra în piele și apoi masează scalpul pentru un rezultat și mai bun. Încearcă să îți amintești: mai puțin este mai mult. Începe cu o cantitate mai mică pentru că poți mereu să mai adaugi dacă mai ai nevoie.