Anamaria Vasile

6 sfaturi pentru curățenie care îți vor economisi timp și bani

De cele mai multe ori, curatenia casei nu este o sarcina tocmai usoara. Fie ca facem curatenie in gospodarie in mod frecvent sau la intervale mai lungi de timp, sa zicem o data pe luna, cu totii cautam sa ne usuram munca si sa economisim timp.

Mereu exista cate o scurtatura, asa ca, in continuare iti prezentam o serie de sfaturi creative si de real folos la curatenia casei!

Burete pentru curatat

Stiai ca buretii pentru curatat sunt un adevarat magnet pentru bacterii? Acestia constituie un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor periculoase. Pentru a evita contaminarea hranei cu bacterii nocive, dezinfecteaza buretii punandu-i la microunde timp de 2 minute.

Masina de spalat

Toarna 2 cani de otet in masina de spalat si seteaz-o la un program de spalare cu durata de aproximativ 1 ora. Repeta ciclul de curatare inca o data. Daca observi urme de murdarie in urma procedeului descris, curata-le folosind un burete si otet alb.

Urmatoarea etapa consta in turnarea in masina de spalat a 2 cani de inalbitor, pe care trebuie sa-l lasi sa actioneze timp de aproximativ 1 ora. In acest interval de timp, curata suprafetele exterioare, muchiile, butoanele si capacele masinii. Reporneste apoi masina si seteaza-o inca o data la un ciclu complet. La final, masina de spalat va straluci de curatenie.

Plintele parchetului

Pentru curatarea plintelor murdare poti folosi lavete imbibate in balsam de rufe.

Petele de pe covoare si saltele

Aceasta solutie te ajuta sa elimini orice fel de pete de pe covoare si saltele intr-un timp foarte scurt si cu un minimum de efort. Amesteca peroxid de hidrogen (apa oxigenata) si detergent de vase si foloseste amestecul direct pe pete.

Depunerile de calcar de pe robinete

Aceste pete tind sa reapara mereu in bucatarie si in baie, dar exista o modalitate prin care poti sa le preintampini. Freaca bateriile din baie si bucatarie cu hartie cerata. Astfel previi formarea petelor de apa si preintampini urmele de degete.

Improspatarea aerului din incaperi

Improspatarea si parfumarea aerului din casa reprezinta o etapa importanta a procesului de curatare, mai ales daca astepti musafiri, si cu totii stim ca nu toate odorizantele de camera isi fac efectul.