Anamaria Vasile

7 cuvinte banale pe care femeile deștepte nu le folosesc precum majoritatea

De cele mai multe ori bărbaţii înţeleg greşit ceea ce spun femeile. Noi spunem ceva, ei înţeleg altceva, şi apoi ne supărăm pe ei că nu se comportă aşa cum ne-am dori.

Folosim aceste cuvinte pentru a ascunde de fapt ceea ce simţim. Dar dacă am fi mai explicite…..poate bărbatul de lângă noi ar reuşi să înţeleagă ce ne dorim.

Iată care sunt cele mai utilizate cuvinte folosite de femei şi ceea ce însemană ele:

1.“Bine”. Acest cuvânt este folosit de femei pentru a încheia o conversaţie în contradictoriu, şi înseamnă că ea are dreptate, iar el trebuie să tacă.

2.“ Cinci minute”. Dacă doar de cinci minute spunem că avem nevoie să ne îmbrăcăm pentru o petrecere, atunci bărbaţii ar trebui să ştie că mai repede de jumătate de oră nu vom termina. Oare de ce nu au înţeles asta până acum?

Citeste si: Traducem pentru femei ceea ce spun barbatii

3.“N-am nimic”. Acest răspuns la întrebarea “ce ai?” ar trebui să fie evident pentru bărbaţi. Este clar că ne deranjează ceva, iar ei au două posibilităţi: să ne lase în pace, poate ne trece, sau să insiste cu întrebările, până ce va începe furtuna. În caz de ceartă, aceasta se va termină când femeia spune “bine”.

4.“ Treaba ta”. Asta nu trebuie considerată ca o permisiune. Înseamnă “nu este bine ce faci” şi trebuie tratată că atare.

Citeste si: Lucruri facute de femei si neintelese de barbati

5. Oftat. Oftatul este de fapt un cuvânt, evident, neînţeles de către bărbaţi. Prin oftat femeia spune că nu înţelege de ce îşi pierde timpul cu astfel de discuţii, oricum el nu înţelege nimic.

6.“OK”. Este periculos când o femei spune doar “ok”. Pentru bărbat înseamnă că “pentru moment o lăsăm aşa, şi mă gândesc eu la o metodă prin care să plăteşti pentru această greşeală”.

Citeste si: 5 lucruri sigure despre dragoste

7.“Mulţumesc”. Primul impuls al bărbatului este să spună cu plăcere, dar nu este bine. Femeia foloseşte des acest “mulţumesc” sarcastic, la care bărbatul ar face bine să nu răspundă. Asta pentru binele lui.

Ştim toate ce însemna aceste cuvinte, dar poate ar fi bine să încercăm să le folosim mai rar în sensul prezentat mai sus. Se pare că bărbaţii chiar nu înţeleg, sau nu reţin adevăratul înţeles al expresiilor noastre.

O bună comunicare face minuni într-o relaţie, aşa că să încercăm să le explicăm ce ne deranjează prin mai multe cuvinte.