Anamaria Vasile

7 moduri prin care bărbații își distrug căsniciile

Căsătoria – este o sarcină grea pentru fiecare om. Niciodată nu știi cum se poate termina. În orice moment te poți plictisi sau poate deveni insuportabilă. Și întotdeauna există motive care provoacă un astfel de rezultat.

Haideți să analizăm acele acțiuni, din cauza cărora bărbații își pot distruge viața de familie fericită.

1.Femeia își pierde încrederea

Indiferent cât de mult te iubește, soția ta trebuie să fie sigură că îi ești fidel, că este importantă pentru tine, că apreciezi acele sentimente pentru care ați și creat familia. Dacă nu vei acorda atenție acestor lucruri, mai devreme sau mai târziu, totul se va întoarce împotriva ta.

Oferă-i soției încrederea în sine, spunându-i clar că este cea mai bună femeie de pe planetă. Că este frumoasă și demnă de fericire. Privește-o în ochi și spulbera-i toate îndoielile pe care le-ar putea avea.

2. Mici semne de atenție

Chiar și cele mai obișnuite manifestări ale sentimentelor pot aduce în relație o nouă viață. Un simplu bilet cu mesajul ”te iubesc” va fi suficient, credeți-mă. Surprinde-ți soția aducându-i micul dejun în pat. Astfel de gesturi pot face minuni. Sau joacă-te cu copiii după muncă. Femeile adoră să-ți vadă bărbații în relații bune cu copiii. Și niciodată nu uita de ziua ei naștere. Ai grijă ca și peste 15 ani această zi să fie importantă. Încearcă să petreci cât mai mult timp cu soția ta, chiar dacă munca nu-ți permite asta.

3. Când furia te depășește

Atunci când bărbații au greutăți în viață, mulți dinte ei își varsă nervii pe soțiile lor. Aceasta este o mare greșeală. Orice manifestare a agresiunii față de femeie o înrobește. Și în timp, toată mânia și resentimentele se acumulează și o otrăvesc din interior.

Fiecare femeie simte când soțul ei este îngrijorat. Și dacă nu o lași să te ajute, astfel îi spui că nu este demnă. Ea vrea doar să fie mai aproape de tine. Astfel confirmi acele cuvinte care au fost spuse la începutul căsătoriei: “împreună la bine și la greu”. De fiecare dată când îi ignori întrebările despre ce s-a întâmplat, o respingi. Nu fă acest lucru, totul este foarte simplu.

4. Iresponsabilitatea

Foarte des, bărbații pot da vina pe soții pentru eșecurile lor. Însoțitorii unui astfel de comportament adesea devine alcoolul sau aventurile amoroase. O poți învinovăți pentru neajunsurile tale, în loc să-ți asumi responsabilitatea și să mergi mai departe. “Nu simt grijă din partea ei, de aceea o înșel.” Spune-ți asta în oglindă și vei înțelege cât de prostesc sună.

Orice greșeală poate fi corectată. Fii bărbat și asumă-ți responsabilitatea pentru acțiunile tale. În acest mod, încă mai poți încerca să salvezi căsnicia. Nu trebuie să dai vina pe cineva pentru eșecurile tale. Pentru a învăța cum să acționezi corect, începe prin a-ți recunoaște greșelile.

5. Tăcerea

Comunicarea este cheia succesului într-o relație. Tăcerea nu numai că poate distruge căsătoria, ci poate face doi oameni absolut străini.

Unii bărbați se pot îndepărta de soții, din cauza firii lor. Nu le place să vorbească, preferând să stea în singurătate. De parcă, nimeni nu-i poate ajuta. Acești bărbați subestimează foarte mult capacitatea femeilor de a înțelege astfel de probleme. Și dacă ești căsătorit, atunci trebuie să înveți să vorbești.

6. Rolul judecătorului

Nimeni nu este perfect. Fiecare persoană are defectele și fricile sale. Însă căsnicia nu suportă judecata. Căsătoria – este căutarea unui compromis. Și decizia bărbatului de a fi judecător în familie – nu este tocmai corectă. Da, normele stabilite impun ca soții să ia decizii importante. Dar nimeni nu le-a dat dreptul să judece. În special, să-și judece soțiile. Ar fi mai corect să-i oferi ajutorul sau sfatul, dar în nici un caz să o judeci și să o forțezi să facă ceva.

7. “Îmi pare rău” este o raritate.

Uneori, cedând într-o dispută, poți crește dragostea soției tale. Un astfel de pas consolidează relațiile. Dacă poți încheia o ceartă cerându-ți scuze, atunci fă-o. Nu ceda în fața ego-ului. Dacă partenera te iubește, ea nu-și va permite niciodată să-ți reducă stima de sine continuând disputa.

Cuvântul “iartă-mă” înseamnă că ești gata să faci ceva pentru a salva relația. Mulți bărbați consideră că scuzele le rănesc orgoliul. În realitate, asta îi spune soției tale că ea se poate baza pe tine și puteți depăși împreună toate greutățile.