Anamaria Vasile

7 secrete de frumuseţe transmise de la o generaţie la alta – funcţionează din cele mai vechi timpuri

Se ştie că femeile îşi doresc mereu să arate bine, să fie elegante şi cochete, iar aspectul fizic este printre ocupaţiile lor principale. Iată câteva trucuri de frumuseţe pe care le foloseau până şi bunicile noastre:

1. Părul degradat îşi revine cu ajutorul maionezei

Maioneza e grasă, aşa că tratează cu succes părul deteriorat. Gălbenuşul de ou reface părul de la rădăcină şi îl face din nou strălucitor şi puternic. Foloseşte maioneză preparată în casă şi nu cumpărată, din 3 gălbenuşuri şi ulei. Lasă masca să acţioneze 20 de minute pe părul uscat apoi spală-te cu multă apă, şampon şi balsam.

2. Menţine unghiile puternice cu ajutorul uleiului de măsline

Dacă unghiile tale nu ţi se mai par deloc frumoase, se rup uşor sau sunt mate atunci apelează cu încredere la uleiul de măsline. Pune unghiile în puţin ulei un minut sau două şi apoi masează-le. Spală-te pe mâini şi vei fi mulţumită de rezultat.

3. Revigorează-ţi tenul cu o mască naturală

Combinaţia dintre lămâie şi zahăr este un scrub ideal pentru piele. Zahărul te scapă de impurităţi şi lămâia acţionează ca antioxidant şi oferă protecţie împotriva microbiilor. Aplică pasta pe faţă de 2 ori pe lună, cu pauză de o săptămână între aplicări.

4. Uleiul de cocos face minuni pentru tenul tău

Uleiul de cocos hrăneşte hidratează şi tratează pielea iritată. Te ajută să elimini cu succes ridurile, regenerează părul degradat, e recomandat pentru părul fragil care cade sau pur şi simplu pentru a-i da părului tău un aspect impecabil.

5. Dacă ai mătreaţă dă-te cu miere

Mierea nu numai că este bună la gust în preparate culinare, ci te şi ajută atunci când te supără mătreaţa datorită acţiunii sale antibacteriene şi antiinflamatorii. O poţi folosi şi pentru îndepărtarea ridurilor şi ca mască pentru părul tern, fără strălucire.

6. Ceaiul de muşeţel are utilizări multiple

Ceaiul de muşeţel ajută la calmarea nervilor, dar e bun şi ca produs cosmetic. Spală părul cu o infuzie de muşeţel şi vei avea un păr strălucitor şi puternic. Aceasta e o meodă străveche, care se transmite de la o generaţie la alta.

7. Poţi să ai o piele de vis cu ajutorul strugurilor

Atunci când mâncăm struguri corpul nostru are numai de câştigat. Strugurii au vitamine şi minerale benefice pentru organismul nostru. Strugurii se pot folosi şi extern, sub formă de măşti, pentru a şterge ridurile sau pentru a avea pielea fermă.