Anamaria Vasile

Cum iti ingrijesti parul in timpul verii

Suntem în plin sezon cald. Temperaturile au crescut simțitor, soarele arde cu putere, iar vântul abia mai adie.

Toate aceste detalii își pun amprenta într-un mod negativ asupra organismului tău. Dar asta nu este tot. Din cauza cestor factori are de suferit și corpul tău, la exterior.

Pielea, dar chiar și părul devin mai sensibile și au nevoie de o îngrijire sporită. Și mai atentă la cum îți îngrijești podoaba capilară trebuie să fii dacă obișnuiești să te vopsești.

Sfaturile și îndrumările pe care ți le-am pregătit astăzi vin de la specialiștii în hair styling, așa că le poți pune în aplicare fără nicio reținere.

Să știi că ești mai norocoasă și mai ferită de necazuri dacă ai părul negru și nu blond. Pee timpul verii soarele și apa sărată însă, îi pot face mult rău.

Uleiurile îți vor fi de mare ajutor, chiar dacă acestea în mare parte îi vor da părului tău un aspect neîngrijit îl îl vor încărca.

Pentru ca părul tău să revină la starea inițială, este suficient doar să folosești șamponul cu care ți-ai obișnuit deja firul de păr.

Și foarte recomandat este să folosești perioadic o mască hrănitoare și protectoare.

Vei vedea treptat cum părul tău va deveni mai strălucitor, mai puternic, mai plin de volum și lista de efecte pozitive nu se oprește aici.

Dacă ai decis că vrei să faci o schimbare la nivelul podoabei capilare trebuie să consulți neapărat cu specialist în domeniu ca să iei cele mai bune decizii pentru tine și pentru părul tău.

De exemplu hair styliștii, nu recomandă persoanelor care au părul mai rar sau celor care obișnuiesc să își țină cărare, să își vopsească părul în culoarea neagră.

Acest sfat este unul foarte util pentru că anume culoarea aceasta atrage razele ultra violet ca un magnet și din acest motiv pielea capului poate să aibă de suferit.

Și în plus, dacă mai ai și firele destul de rare, riști să te trezești cu mătreață falsă. Acest lucru se întâmplă dacă scalpul se usucă.

Cel mai bine este să te gândești la alte culori. Să știi că nu este o soluție să aplici doar pe cărare anumite produse de protecție.

Și totuși dacă nu poți și nu vrei să renunți la culoarea neagră, nu trebuie să îți lipsească uleiul de cocos.

Îl poți folosi sub orice formă îți este mai la îndemână sau îți place. Ai de ales între masca rece, uleiul rafinat, pe care trebuie să îl folosești cu atenție, doar vreo 3 picături.

Cel mai des tratamentele cu cocos se folosesc în America de Sud și în Africa.