Anamaria Vasile

8 metode cu ajutorul cărora îţi găseşti fericirea în doi

Se întâmplă des ca lucrurile să nu meargă întotdeauna bine într-o relaţie. Acesta nu este un motiv de disperare, ci pentru a vă da siliţa amândoi ca să faceţi relaţia să meargă din nou ca la început. Pentru a face acest lucru, e suficient să urmaţi câţiva paşi simpli:

1. Simţul umorului e cheia unei relaţii feircite

Atunci când zâmbeşti, râzi sau spui bancuri cu perechea ta poţi fi sigură că vă consolidaţi relaţia. E important însă să nu vă luaţi peste picior reciproc. Contează foarte mult să aveţi lucruri în comun care vă amuză şi să ştiţi să zâmbiţi chiar şi atunci când e greu.

2. Uneori e bine să şi taci

Atunci când nu te înţelegi prea bine cu ai lui, viaţa ta amoroasă din trecut sau dăţile când te-ai supărat pe el e mai bine să rămână doar în mintea ta. Încearcă şi să nu faci niciodată comparaţii între partenerul tău şi alte persoane. Pune-te în locul lui şi nu face lucruri care nu ţi-ar face nici ţie plăcere.

3. Învăţaţi să vă iubiţi şi să vă acceptaţi aşa cum sunteţi

Indiferent dacă sunt banalităţi sau trăsături esenţiale ale personalităţii voastre, trebuie să ştii că o persoană nu se schimbă peste noapte. Discutaţi despre aceste bariere şi ajungeţi la un numitor comun.

4. Minciuna are picioare scurte

Probabil nici ţie nu ţi-ar plăcea ca partenerul tău să te ducă cu vorba şi să îţi spună minciuni, aşa că acesta e un alt lucru pe care nu trebuie să îl faci niciodată. Nu uita că orice minciună iese la iveală, mai devreme sau mai târziu.

5. Respectul reciproc de faţă cu ceilalţi

Respectul într-o relaţie nu trebuie să existe doar atunci când sunteţi numai voi doi, ci şi în public. Nu discutaţi cu prietenii voştri detalii intime sau despre punctele slabe ale fiecăruia. Niciun om nu este perfect şi e bine ca unele lucruri să le cunoaşteţi doar voi.

6. Admite atunci când ai greşit

Dacă vrei să ai o relaţie fericită şi să nu rămâi singură, trebuie să îţi recunoşti greşelile atuni când ele există. Dacp eşti genul de persoană care dă vina pe ceilalţi în loc să recunoască că a greşit trebuie să ştii că acesta e modul cel mai uşor de a pune capăt unei relaţii, Numai persoanele puternice îşi recunosc vina atunci când greşesc.

7. Faceţi totul împreună

Dacă vă invită părinţii la ei acasă, e aniversarea unui prieten sau un eveniment la serviciu, însoţeşte-ţi partenerul şi arată-i că eşti alături de el. Dacă însă se întâmplă ca să nu puteţi fi mereu împreună atunci nu vă faceţi griji, se va ivi ocazia pentru a merge undeva împreună din nou.

8. Arată-i că te interesează persoana lui

Dorinţele lui trebuie să fie la fel de importante ca ale tale. Demonstrează-i iubirea ta gătindu-i mâncarea favorită, printr-un masaj relaxant sau aşteptându-l acasă după o zi grea la serviciu aranjată şi cochetă doar pentru el. Aceste gesturi vă vor face să fiţi mai apropiaţi şi vor deveni reciproce.