Anamaria Vasile

Gata cu cremele costisitoare… Gelatina este acum cel mai bun antirid!

După ce trec de o anumită vârstă femeile trebuie să aibă mult mai multă grijă de felul în care arată pentru că anii încep să își spună cuvântul.

Apar primele riduri, poate și cearcănele devin mai evidente și se mai întâmplă și alte schimbări majore, în timp.

Și din acest motiv femeile încep să să ducă o luptă grea cu toate aceste probleme și apelează la tot felul de produse și trucuri care să le ajute să păcălească timpul și să le facă să arate mai bine.

Dar ce nu știu sau nu vor să accepte foarte multe dintre ele este că unele produse cosmetice deși sunt foarte scumpe nu își dovedesc eficiența.

Putem să folosim produse foarte ieftine, de care să facem rost ușor sau pe care le avem deja în casă pentru a scăpa de toate problemele care nee dau atâtea bătăi de cap.

Cel mai bun exemplu este gelatina. Sau cel puțin o putem înscrie pe lista produselor demne de folosit pentru problemele de frumusețe a femeilor.

Cu ajutorul acestui produs aparent banal poți scăpa de riduri fără să fie nevoie să apeli la produse cosmetice care conțin substațe chimice.

Îți poți face o mască la tine acasă din ingrediente puține și obișnuite, dar care să îți ofere un rezultat extraordinar.

Vei avea nevoie de doar o lingură cu gelatină uscată, de o linguriță cu miere, o linguriță cu glicerină și de 12 lingurițe cu apă.

Primul și poate cel mai important pas este să dezinfectezi toate vasele și instrumentele pe care urmează să le folosești.

Pune prima dată gelatina, după aceea doar 10 linguri de apă din cantitatea totală, dar ai grijă ca apa ta să fie fierbinte.

Așteaptă până amestecul tău va căpăta mai mult volum. Pune după aceea vasul pe o baie de abur și ai răbdare până când se vor dizolva toate granulele din gelatină.

După aceea strecoară amestecul obținut. Adaugă și mierea împreună cu glicerina, pe care va fi nevoie să o dizolvi în cele 2 linguri de apă care ți-au mai rămas.

Acum amestecă toate ingredientele între ele cât mai binee și mai energic. Pune compoziția făcută de tine într-un recipient și lasă-l la rece în frigider.

Poți folosi masca a doua zi. Dar înainte de acest pas spală-te cu grijă foarte bine pe față. Aplic-o bine pe toată suprafața tenului și chiar puțin pe gât, ține masca aproximativ 20 de minute.

Este de preferat să faci acest procedeu seara înainte de somn.