Anamaria Vasile

9 căi deştepte prin care să ţii piept oamenilor dăunători

Suntem înconjuraţi de mulţi factori de stres, printre aceştia fiind şi aşa numiţii oameni toxici, care ne fac tot atâta rău cât şi o substanţă toxică. Există mai multe metode de a ne feri de ei:

1. Iartă

Oamenii inteligenţi pot ierta pe cei care le fac rău. În felul acesta nu vei suferi şi nu te va afecta contactul cu o persoană toxică. Caută pe viitor să te depărtezi de astfel de persoane.

2. Fii conştient

Evaluându-ţi corect abilităţile, fiind conştient de valoarea ta, te poţi feri uşor de persoane toxice. Nu trebuie niciodată să te simţi inferior cuiva sau să te subestimezi din cauza altor persoane.

3. Rămâi pe poziţie

Este deosebit de greu sa nu te influenţeze o persoană toxică. Cel mai bine este să-ţi susţii punctul de vedere cu fermitate până la capăt şi să nu cedezi. Au o putere de manipulare incredibilă şi tocmai de aceea, nu trebuie să cazi în jocul lor.

4. Stabileşte hotare

Un om inteligent va depista imediat o persoană toxică. Şi în consecinţă va lua imediat măsuri ca să stabilească distanţa ca cel în cauză să nu se apropie prea mult de el. Toate au o limită, mai ales persoanele care îţi fac rău şi nu bine prin cuvinte sau atitudine.

5. Conservă-ţi energia

Oamenii toxici au puterea de a se hrăni cu energia celor slabi. Un om inteligent, cu conştiinţă de sine, va şti să-şi conserve energia în preajma unui astfel de om, să o folosească în folosul său.

6. Concentrează-te

O persoană toxică va căuta permanent să-ţi distragă atenţia, să te facă să te opreşti din drumul tău. Nu te lăsa influenţat, mergi mai departe concentrându-te pe ceea ce ţi-ai propus.

7. Înconjoară-te de oameni pozitivi

După contactul cu oameni toxici vei găsi puterea să te relaxezi lângă prieteni, lângă oameni pozitivi, care te vor umple de energie pozitivă

8. Nu te lăsa copleşit de gânduri negre

Oamenii toxici au putere asupra celori slabi şi-i fac să cadă în depresie. Dar cei inteligenţi nu se vor lăsa pradă acestor gânduri şi vor vedea întotdeauna partea plină a paharului.

9. Caută soluţii la probleme

Chiar dacă la prima vedere la problemele create de oameni toxici crezi că nu există rezolvare, nu renunţa uşor, rezolvarea va veni cu siguranţă când te aştepţi mai puţin şi îţi vei redobândi optimismul.