Anamaria Vasile

Esti dependent de telefonul mobil? 5 sfaturi sa pui STOP

Odata cu omniprezentul telefon inteligent apare si asteptarea si oportunitatea de a fi disponibil la orice ora din zi si din noapte. Nu mai exista cutuma ca un angajat sa fie sunat numai in orele de munca. Nu mai exista vacante in care sa te rupi de toti si de toate.

Ne putem contacta oriunde la orice ora. Tocmai de aceea, intimitatea ta este data peste cap. Mobilele ne invadeaza in timpul meselor si, mai rau, chiar si dormitorul. Teoretic, aceste dispozitive ar trebuie sa le usureze oamenilor viata si sa le creasca productivitatea.

Practic, lucrurile nu stau deloc asa. De fapt, potrivit unor studii realizate de catre Universitatea Harvard, inchiderea mobilului dupa orele de munca creste productivitatea si nu o scade.

In acest caz se pune problema cum isi pot separa oamenii vieta profesionala de cea personala. Cum se pot stabili ore in care esti disponibil si altele in care esti dedicat exclusiv familiei?

Cum poti stabili o relatie sanatoasa cu telefonul mobil? Iata cateva idei care te-ar putea ajuta.

1. Aminteste-ti ca mobilul te ajuta sa stai conectat cu lumea exterioara, insa decizia este a ta

Tu esti cel care alege sa raspunda la email sau la telefon. Este adevarat ca smartphone-ul face lucrurile mai usoare, insa nu uita ca nu el este vinovat pentru ca muncesti tarziu. Inaintea acestui dispozitiv, PC-urile erau blamate pentru orele suplimentare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.