Anamaria Vasile

A căutat cineva probe biologice în lenjeria criminalului? Ce spune profilerul Mihaela Brooks despre ancheta de la Caracal?

Gheorghe Dincă și-a recunoscut crimele însă până la ora redactării acestui articol nu exista nici un cadavru și nici o scenă a crimei.

Până la ora redactării acestui articol nu fusese găsit un cadavru iar criminaliștii nu au identificat urme clare ale unei crime sau a unui viol în casa inculpatului. Procurorii s-au scuzat invocând ”dezordinea și haosul” din casa criminalului. Chiar și oasele găsite în casa lui Dincă, despre care s-a spus că ar avea origini umane, sunt unele vechi. Fără un cadavru sau o dovadă judiciară clară, va fi greu ca Gheorghe Dincă să fie condamnat pentru crimă. La fel, un viol nu poate fi probat fără o victimă.

Profilerul Mihaela Brooks, cunoscută pentru analizele realizate pe baza dosarului morții Mădălinei Manole, spune însă că există o modalitate extrem de simplă, folosită în toată lumea, de a găsi urme biologice, fie că vorbim de sânge sau spermă, în casa și pe hainele criminalului.

Mihaela Brooks: ”Odiosului nu îi pasă de igiena personală”

”Viol – în casă trebuia să fie urme biologice. Odiosului nu îi pasă de igiena personală, mai mult ca sigur pe lenjeria lui erau urme biologice- sânge, spermă… și aceste urme sunt în casă. Nu știu dacă le-au găsit! Urmele biologice – le poți „vedea” cu luminol! Dovada de viol”, a scris Mihaela Brooks într-o postare pe contul ei de socializare.

Luminolul este o substanță chimică ce are proprietatea de a deveni strălucitoare în combinație cu un agent oxidant. În criminalistică, luminolul este folosit pentru a detecta sângele de la locul crimei, deoarece substanța reacționează cu fierul din hemoglobină.