Anamaria Vasile

A reușit, la doar 10 ani, să ridice o sală întreagă în picioare

Are doar zece ani, dar este un geniu al muzicii, se numște Johanne Astrid Poulsen și este câștigătoarea emisiunii Danemarca Are Talent din 2017. Fetița a reușit să câștige inima publicului și a juraților încă de la prima audiție, până în marea finală.

Gusturile sale muzicale au fost cele care au atras cel mai tare atenția, alegând nume mari ale rock-ului clasic, ca Rage Against The Machine, Killing in the Name și Led Zeppelin – Whole Lotta Love.

Audiția lui Johanne a venit sub forma unui medley, o combinație de mai multe melodii care a făcut jurații să fie în extaz atunci când a început melodia Killing in the Name.

Puterea și precizia tinerei fete a fost, cu adevărat, impresionantă, dar atunci când a cântat melodia Whole Lotta Love, a dovedit că este o forță a naturii când vine vorba de cântatul la tobe.

Tânăra percuționistă dă dovadă de abilități extraordinare atunci când începe să cânte părțile lui John Bonham, iar oamenii de pretutindeni au rămas fără cuvinte atunci când au auzit-o.

Execuția sa muzicală este mai bună decât se poate exprima în cuvinte, mai ales pentru vârsta ei, făcând percuționiștii mai mari ca ea cu adevărat geloși.

Ultimul cântec al lui Johhana în cadrul emisiunii danemarca are Talent a fost Bad Craziness a truperi D-A-D. Nu s-a așteptat să câștige, dar a reușit să ia acasă un premiu de peste 30.000 de dolari.

Aceasta susține că “își dorește să cânte și pe viitor în mult mai multe locuri, sau chiar într-o trupă adevărată. Încă nu m-am gândit cum trebuie la asta, dar tot ce știu este că vreau să cânt la tobe atunci când o să mă fac mare”.

Johanne a reușit să demonstreze că acest gen muzical este încă foarte apreciat de oameni, chiar dacă avea doar zece ani atunci când a reușit să atragă privirile tuturor. Este destul de ușor să fim cinici despre emisiunile televizate, mai ales că, în ultimele emisiuni ale sezonului, publicul este cel care alege concurentul câștigător, în funcție de mai mulți factori, nu doar bazat pe talent.

Totuși, în cazuri ca ale Johannei, acest gen de emisiune a avut mare impact asupra unei vieți, schimbând-o total. Micuța a ajuns cunoscută în toată lumea, iar oamenii i-au oferit milioane de aprecieri și de vizualizări pe rețelele de socializare.

Tot ce putem face este să apreciem talentul micuței, să-i apreciem familia care a încurajat-o să-și urmeze pasiunea încă de la o vârstă foarte fragedă.

Johanne nu a adoptat un stil extrem de specific unei fetițe, nu a făcut nici trucuri de magie și nici nu a dansat. Aceasta s-a folosit de un set de tobe pentru a dovedi care este talentul său cel mai mare și pasiunea enormă: genul heavy metal.

Percuționiștii știu cât este de greu să ții ritmul, iar o melodie chiar are nevoie de un astfel de instrument. Dar, cum să nu apreciem o asemenea performanșă atunci când persoana în cauză este atât de tănără și de mică?

Viața lui Johanne s-a schimbat radical, iar faptul că a ajuns până în marea finală și a câștigat, denotă că este, cu adevărat, de apreciat.