Anamaria Vasile

A urcat pe scena alaturi de cainele ei, iar juratii nu au mai avut cuvinte

Ashleigh Butler și câinele ei, Pudsey au câștigat concursul Britain’s Got Talent în anul 2012. Fata avea doar 17 ani la acea vreme și venea din Wellingborough, Northamptonshire.

Câinele, Pudsey avea șase ani și, împreună, au reușit că aibă avans în fața celorlalți concurenți, având cele mai multe voturi de la public.

Actul lor a fost efectuat pe tema muzicală a cântecului Misiune Imposibilă și au introdus publicul și jurații într-o atmosferă intensă, plină de umor și trucuri minunate pe care cățelul le-a făcut fără să greșească nicio clipă.

Cel mai dur jurat, Simon, a fost cel mai mare susținător al acestora și a susținut: „cred că Pudsey este cel care te dresează pe tine.

Unul dintre momentele mele favorite. Știți cât de mult iubesc câinii. Îi ador și pe Ashleigh și pe Pudsey. Ați ajuns din ce în ce mai buni. Ce ați reușit să faceți într-o perioadă atât de scurtă este un miracol.”

David, un alt jurat, a adăugat: „nu-mi vine să cred că ați venit și ați prezentat un număr cu totul nou. Toată țara s-a îndrăgostit de tine și de Pudsey.”

Deși nimeni nu îi poate nega abilitățile de dresoare, ceea ce a făcut ca Ashleigh și Pudsey să câștige, a fost legătura specială dintre ei. Toată lumea știe că cel mai bun prieten al omului este câinele, iar ceea ce a reușit să facă o fată de doar 17 ani la acea vreme este cu adevărat extraordinar.

Toate trucurile și mișcările au fost extrem de grele, de intense, iar Pugsey s-a descurcat extraordinar cu toată agitația și gălăgia din jur.

Unul dintre meritele lui Ashleigh este că a reușit să dreseze câinele în așa fel încât să nu îi fie atrasă atenția de la ceea ce trebuia să facă.

Atunci când câinii simt multă agitație în jur, când o sală plină ochi de oameni care fac zgomot se află în fața lor, este destul de ușor să uite ce truc trebuia să facă și să înceapă să latre sau să plece de lângă stăpân.

Pugsey a fost un câine extrem de ascultător și de iubitor, iar asta s-a văzut și în reprezentația emisiunii de talente.

Persoanele care sunt iubitori de animale, în special de câini, au apreciat foarte tare tot ce au făcut Ashleigh și Pugsey, iar asta s-a văzut și prin numărul voturilor care i-au făcut câștigătorii concursului.

Atunci când a aflat că a câștigat, Ashleigh nu a uitat să le mulțumească tututor persoanelor care au votat-o.

Pudsey a fost o combinație între rasele Border Collie, Bichon Frise și Chinese Crested powderpuff și a fost un câine cu adevărat special a cărei performanță i-a adus fetei jumătate de milion de lire sterline.

Atunci când depui mult efort și multă dedicare într-un proiect, acesta va prinde viață și se va contura într-un mod profitabil.

Aceasta a fost și situația lui Ashleigh care a reuțit să impresioneze prin perseverența ei.