Anamaria Vasile

Aceasta piesa poarta numele IUBIRII! O recunoasteti?

The Police este o trupă rock ce a fost foarte populară în anii ’80, alcătuită din basistul și solistul Sting (Gordon Summer), chitaristul Andy Summers și bateristul Stewart Copeland.

Stilul muzical abordat a fost influențat de jazz, reggae și punk.

Membrul fondator al trupei este Steward Copeland, care după destrămarea formației Curved Air, a decis să formeze o nouă trupă. În 1977, Sting, Henry Padovani și Copeland au avut prima repetiție împreună, iar mai târziu, în același an, a fost înregistrat primul single intitulat ”Fall Out/Nothing Achieving”.

A urmat un turneu alături de Cherry Vanilla și Wayne County & the Electric Chairs, potrivit site-ului www.metalhead.ro.

Cei trei artiști au decis să îl aducă în trupă pe Andy Summers (Strontium 90), care după plecarea lui Padovani a preluat rolul de chitarist solo. Astfel, trupa a ajuns din nou la formula de trio.

The Police, alături de The Clash, sunt printre primele trupe de mainstream care au adoptat influențe reggae. Primul album, ”Outlandos d’Amour”, a fost produs din bugetul propriu.

Ulterior, The Police a semnat un contract cu A&M Records. Discul a fost relansat un an mai târziu, cu ajutorul casei de discuri. A urmat un turneu în USA și Marea Britanie. Succesul albumului le-a oferit celor de la The Police un concert în faimosul club CBGB din New York.

În octombrie 1979, trupa a lansat al doilea album, ”Reggatta de Blanc”, care le-a adus succes pe plan internațional. De pe album au fost promovate piesele ”Message In A Bottle” și ”Walkin on the Moon”, care au ajuns pe primele locuri în topurile internaționale.

În martie 1980, The Police a susținut primul turneu internațional de mare anvergură, ajungând pe scenele din Mexic, India și Egipt.

Imediat după turneul mondial, formația a înregistrat un nou album, ”Zenyatta Mondatta”, de pe care au fost promovate piesele ”Don’t Stand So Close to Me” și ”De Do Do Do, De Da Da Da”.

Sting a căpătat statutul de star internațional, stabilindu-și o carieră separată de activitatea sa în cadrul trupei. Odată cu creșterea popularității sale, relația cu Stewart Copeland a început să se deterioreze.

Al patrulea album, ”Ghost in the Machine”, produs de Hugh Padgham, a fost lansat în 1981. Albumul conține hiturile ”Every Little Thing She Does Is Magic”, ”Invisible Sun” și ”Spirits in the Material World”.

În 1983, The Police a lansat ultimul album, ”Synchronicity”, de pe care s-au remarcat piesele ”Every Breath You Take”, care a câștigat titlul de cea mai bună piesă a anului, ”Wrapped Around Your Finger”, ”King of Pain” și ”Synchronicity II”.

Albumul a ajuns pe primul loc în topurile din Marea Britanie și SUA, în Statele Unite vânzându-se în peste 8.000.000 de exemplare. A fost nominalizat pentru categoria albumul anului, însă a fost devansat de albumul ”Thriller”, semnat de Michael Jackson.