Anamaria Vasile

Acest batran a iesit la dans si a facut spectacol

Varsta nu are nici o treaba cu felul in care ne simtit si cum ne petrecem timpul, iar acest lucru se poate vedea in clipul postat mai sus.

Bunicul din clip s-a luat la o intrecere de dans cu mai multi pusti care credeau ca batranul nu are nici o treaba cu dansul.

Insa in doar cateva secunde i-a lasat pe toti fara cuvinte cand a inceput sa danseze!

Terapia prin dans, cunoscuta si sub numele de terapia miscarii, reprezinta metoda prin care miscarea este folosita in scop psihoterapeutic, in vederea dobandirii unei armonii emotionale, psihice si comportamentale ale unei persoane.

Scopul final al acestei terapii consta in obtinerea unui echilibru sanatos intre corp si minte si a unui sentiment de automultumire a persoanelor care o practica.

Ea se adreseaza in special persoanelor cu probleme emotionale, persoanelor care au supravie?uit unui abuz, persoanelor cu probleme de alimentatie dar si varstnicilor, copiilor cu autism, persoanelor care doresc sa scape de stresul acumulat zilnic.

Studiile arata ca persoanele varstnice isi pot imbunatati mersul si echilibrul daca participa la sedinte de terapie prin dans, numarul de accidente si lovituri fiind reduse considerabil.

Cum ne ajuta terapia prin dans?

Stimuleaza dorinta de comunicare imbunatatind interactiunea interpersonala

Creste stima de sine si sentimentul de automultumire

Elimina oboseala si stresul cotidian conferind o stare de bine, de relaxare

Elibereaza emotiile negative (furie, teama, ura, frustrari)

Imbunatateste coordonarea si mobilitatea prin intarirea oaselor, muschilor si articulatiilor, prevenind totodata aparitia osteoporozei

Terapia prin dans are la baza ideea conform careia exista o legatura foarte stransa intre miscare (corp) si emotii (psihic).

Tulburarile psihice apar din cauza faptului ca in societatea moderna omul tinde sa se izoleze din ce in ce mai mult iar acest lucru destabilizeaza relatia corp-minte-suflet.

Apeland la terapia prin dans, oamenii isi pot creste stima de sine, se pot elibera de starile negative si de frustrari, simtindu-se astfel mai impacati cu sine si mai impliniti.

Cum se desfasoara terapia prin dans?

In principiu, aceasta terapie presupune efectuarea unor miscari pe muzica, miscari specifice nevoilor fiecarui pacient. Sedintele se desfasoara sub supravegherea medicului iar pacientii sunt impartiti pe grupuri.

Pacientii care sufera de afectiuni mai grave lucreaza doar cu medicul specializat. Secventele muzicale sunt si ele specifice fiecarei afectiuni in parte, avand diferite tonalitati, fiecare ajutand la exprimarea anumitor sentimente.

Spre exemplu, persoanele care doresc sa se elibereze de furie, cei care doresc doar sa se relaxeze sau suferinzii de boli neurodegenerative cum este Alzheimer vor asculta fiecare un alt gen de muzica si vor realiza un alt set de miscari.

Terapia prin dans urmareste sa faca un om sa se simta mai aproape de sine si de ceilalti, sa invete sa tina piept problemelor si sa le depaseasca.

Asadar, dansul nu este doar un mod placut de relaxare ?i de socializare ci poate fi si o terapie prin intermediul careia oamenii isi pot recapata increderea in propriile forte si isi pot vindeca anumite afectiuni.