Anamaria Vasile

Cât de frumos cântă Diana, sora mai mică a Lidiei Buble

Lidia Buble are 11 fraţi şi 23 de nepoţi, majoritatea locuind în Deva si frecventand biserica penticostala in care tatal artistei este pastor.

Cu diverse ocazii sau doar la slujbe, şi Diana, una dintre surorile Lidiei, cântă.

O poveste pe cât de incredibilă, pe atât de frumoasă. Acum e în topurile muzicale, cu melodia „Noi simţim la fel”, dar copilăria a petrecut-o în sărăcie, în Deva, împreună cu cei zece fraţi ai ei.

Până să ajungă solistă, Lidia Buble a fost nevoită să lucreze ca bonă pentru şase copii şi chiar să vândă maşini. Azi, însă, culege roadele muncii sale, căci îşi poate ajuta familia cu bani.

E blondă, frumoasă şi are o voce superbă! Nu degeaba a ales-o Adi Sînă (37 de ani) de la Akcent să cânte două hituri cu el.

Piesele „Kamelia” şi „Noi simţim la fel” se aud pe toate radiourile din România şi din străinătate, au împreună peste 11 milioane de vizualizări pe YouTube, astfel că, în doar nouă luni de zile, dintr-o necunoscută, Lidia Buble a devenit star la vârsta de 21 de ani.

Pentru familia ei, însă, ea este doar Lidia. Fată de preot, solista a crescut într-o familie numeroasă, având zece fraţi şi şi-a exersat talentul vocal cântând în corul bisericii.

„Sunt al patrulea copil al familiei Buble. Asta e ordinea: Lorena (11 ani), Diana (16 ani), Elisei (18 ani), eu, Estera (23 de ani), Daniel (27 de ani), Corneliu (29 de ani), Daniela (31de ani), Simion (33 de ani), Beniamin (35 de ani), Iosif (37 de ani).

Suntem 11 cu toţii, plus 22 de nepoţi şi 354 de verişori.

Mama mi-a spus că i-a fost greu cu primii trei copii, pentru că apoi ne-am crescut unul pe celălalt.

Ea nu a lucrat, s-a ocupat de noi, iar tata este preot. Am locuit într-un apartament cu patru camere, din Deva, cu paturi suprapuse şi am avut cea mai frumoasă copilărie.

De Crăciun şi de Paşte era ceva de vis. Ne costumam în Iosif şi Maria, în magi, ne aduceam cadouri, iar noi, fetele, făceam prăjituri cu mama”, a declarat Lidia, pentru Click!

Poate cea mai dificilă parte a acestui tablou de familie era deplasarea, pentru că atunci când porneau la drum, trebuia să se înghesuie toţi într-o maşină.

„Îmi amintesc că atunci când ne duceam la cules de mere sau de cartofi, la ţară, mergeam toţi 13 cu o Dacia 1310, iar lumea se uita la noi ca la urs.

Nu încăpeam, dar ne îngrămădeam cum puteam, iar mama era nevoită să ne pună pe mine şi pe fratele meu între picioarele ei, atunci când era Poliţie.

Culmea e că tot ne trăgeau pe dreapta, însă tata scăpa mereu de amendă”, ne-a spus Lidia. Până să ajungă solistă, Lidia s-a întreţinut singură, lucrând ca bonă.

„Am avut grijă de 5 copii în Deva. Iar când am venit în Bucureşti, am avut grijă şi de o fetiţă, trebuia să mă întreţin cumva.

Acum sunt manager de vânzări auto, dar şi cânt. Fac asta de la 4 ani şi am cântat prima dată în corul de copii, apoi în corul bisericii de juniori şi de adulţi.

Asta mi-am dorit să fac în viaţă”, a mai spus Lidia, care e bucuroasă că acum îşi poate ajuta financiar, familia.

A fost descoperită acum un an de Adi Sînă

Adi Sînă a colaborat până anul trecut cu Alexandra Năftănăilă, alias Sandra N. Însă, din noiembrie 2013, când i-a auzit prima oară vocea Lidiei Buble, Sînă a „concediat-o” pe Sandra.

Piesa „Kamelia” are aproape 5.000.000 de vizualizări pe YouTube, iar ultimul single, „Noi simţim la fel”, aproape 6.000.000.