Anamaria Vasile

Acest câine dispărea cu orele în fiecare zi

Acest câine dispărea cu orele în fiecare zi – câteva luni mai târziu, el sare în apă şi dezvăluie marele său secret

Ştim cu toţii că un câine poate fi cel mai bun prieten al omului. Ceea ce ne dezvăluie însă aceste imagini este faptul că un patruped poate fi la fel de ataşat de un delfin alături de care înoată fără nicio reţinere.

Natura ne surprinde astfel într-un mod în care poate nu ne-am fi aşteptat niciodată.

Ben este numele unui Labrador care îşi petrece mult timp alături de prietenul lui cel mai bun, un delfin. Aşa cum vedem şi în aceste imagini, labradorul înoată în fiecare zi în portul insulei Tory, în largul coastei de nord-vest a Irlandei, pentru a-l întâlni pe delfinul Duggie. Din nefericire, animalul marin şi-a pierdut perechea, însă a câştigat un prieten adevărat de îndată ce l-a întâlnit pe Ben.

Imaginile au fost surprinse atât de stăpânul câinelui cât şi de mulţi alţi vizitatori care au trecut ocazional prin acel loc. Prietenia dintre cele două animale este extrem de trainică, iar imaginile vorbesc de la sine. Câinele aleargă în grabă şi sare în apă înotând înspre locul în care îl întâmpină delfinul după care urmează o repriză de joacă în apă incredibilă.

Nimeni nu ştia unde dispărea labradorul câteva ore pe zi, până când secretul a fost descoperit. Potrivit proprietarului său, un hotelier local, Pat Doohan, Ben şi Duggie petrec până la trei ore pe zi jucându-se în mare.

E uimitor cum două animale aparţinând unor specii complet diferite se pot ataşa atât de mult unul de celălalt. Mai mult de atât, de cele mai multe ori, Duggie preferă mai mult compania lui Ben decât a semenilor lui care înoată prin zonă.