Anamaria Vasile

Se aşază lângă pisica lui și se preface că-i mănâncă din castron – reacția felinei

Pisicile sunt animale de companie minunate. Există oameni care spun că sunt arogante şi independente, dar cu siguranţă nu au adoptat astfel de animale adorabile în casa lor ca să afirme aceste lucruri.

Cine are o pisică ştie că, de fapt, aceste animale de companie sunt foarte iubitoare.

Uneori, pisicile pot fi chiar o sursă nemaipomenită de bună dispoziţie, mai ales în situaţia pe care o veţi vedea mai jos. Într-o zi, acest proprietar a decis să joace un joc cu pisica lui. Omul a decis să pretindă că este o felină… Rezultatul? Pur şi simplu fantastic!

Tânărul se afla lângă animalul sau de companie şi se apleacă deasupra castronului de unde mănâncă felină. Deci se preface că mănâncă mâncarea pisicii – iar reacţia animalului este foarte amuzantă şi neaşteptată. Pisica a fost indignată că omul îi fură mâncarea.

Reacţia pisicii spune totul… în mintea ei probabil că-şi spune: „Hei, ce faci? E mâncarea mea, dă-mi castronul înapoi.”

Pisicile sunt fără îndoială animale foarte inteligente… şi foarte amuzante, după cum puteţi vedea mai jos!

Cum să-i faci cunoştinţă pisicii cu alte animale de companie

Pisicile sunt animale independente, iar acesta este un motiv suplimentar pentru care sunt atât de potrivite ca animale de companie, în special pentru cei care se potrivesc cu un prieten blănos mai puțin solicitant.

Vestea bună e că pisicile adulte tind să fie mult mai primitoare cu pisoii sau pisicile tinere decât cu alți adulți. În cazul în care ambele pisici sunt sterilizate, cu atât mai bine (cu condiția ca medicul veterinar să recomande sterilizarea).

Înainte de a aduce acasă noul pisoi sau în primele zile după introducerea unui pisoi pisicii tale, lasă pisica ta să se obișnuiască cu mirosul noului tovarăș. Schimbă-le paturile în prima săptămână, iar în cazul în care pisica devine furioasă sau stresată în preajma mirosului, încearcă să-i oferi reasigurări calme prin asocierea noului miros cu o experiență pozitivă, cum ar fi o recompensă gustoasă.

Dacă aduci o nouă pisică adultă într-o casă în care trăiește deja o pisică adultă, urmează aceste sfaturi pentru a face prezentările mai sigure și cu mai mult succes pentru voi toți:

Pentru început, ține ambele pisici departe una de alta. Lasă noua pisică într-o cameră proprie, în care se poate instala câteva zile, cu propria mâncare, pat cald, bol de apă și tăviță cu nisip.

În timp ce noua pisică se acomodează în camera ei, începe să îi introduci mirosul pisicii existente. Lasă pisica să-ți miroasă mâinile și îmbrăcămintea. Vorbește-i încet. O poți mângâia liniștitor.

Folosește una sau două pulverizări cu feromoni și difuzoare electrice prin casă, mai ales în încăperile unde locuiesc pisicile, deoarece acestea le pot ajuta să se relaxeze și să accepte prezența altor pisici.

După ce ambele pisici par confortabile cu mirosul celeilalte, le poți permite să își exploreze reciproc teritoriul, dar ține-le încă la distanță una de alta.

Când ești sigur că fiecare e relaxată în zona celeilalte, poți începe să le faci cunoștință. Ține o pisică într-o lesă sau într-un coș și las-o pe cealaltă liberă să exploreze și să miroasă prin ochiuri timp de câteva minute.

Pisica securizată va fi în siguranță, iar coșul o va împiedica să fugă. Ultimul lucru de care ai nevoie în acest moment este o cursă nebună de pisici! Așteaptă-te să existe priviri îndelungi, sâsâituri și cambrări, diverse exprimări de limbaj corporal, pe măsură ce se obișnuiesc una cu alta. Este un comportament perfect normal, care va trece, așa că încearcă să nu reacționezi. Dar, dacă consideri că e mult prea devreme pentru introducere, iar pisicile încearcă să se lovească reciproc, separă-le din nou pentru o vreme și apoi încearcă din nou.

Va trebui să repeți acest exercițiu de câteva ori, în încăperi diferite, alternând pisica „securizată” și pisica “liberă“, până când reacționează calm una față de alta.

Nu forța pisicile să stea aproape una de alta. Oferă-le suficient spațiu și locuri în care se pot refugia dacă doresc puțină pace și liniște.

Dacă totul merge bine, cele două pisici ar trebui să devină bune prietene, să se joace, să se spele și îngrijească una pe alta, dar fii răbdător. Acest tip de relație poate necesita timp pentru a se dezvolta și nu va apărea de la prima întâlnire între cele două pisici.

În cazul în care îți par cu adevărat inconfortabile una în compania celeilalte și nu există niciun semn de ameliorare, separă-le și cere sfatul medicului veterinar. Ți-ar putea recomanda un specialist în comportamentul pisicilor, care poate oferi ajutor specializat.

Există o regulă utilă de două săptămâni de tatonare atunci când încerci să construiești o prietenie între pisici. Dacă au trecut două săptămâni de când încerci sfaturile de mai sus, dar în ciuda eforturilor tale, observi că cele două personalități feline nu se potrivesc, întreabă-te dacă noua pisică nu ar fi mai fericită într-o altă casă. Poate fi mai indicat, pentru ambele pisici, să iei în considerare relocarea noii tale pisici la o familie care îi poate oferi o primire călduroasă din partea fiecărui membru.

Introducerea unei pisici potențial emotive unui câine care se agită ușor trebuie să se facă cu grijă, pentru bunăstarea ambelor animale de companie. Urmează sfaturile noastre utile pentru o prezentare fără griji.

Cel mai important lucru atunci când introduci o nouă pisică cățelului tău este siguranța – atât a câinelui cât și a pisicii. Un cățelus superactiv poate răni cu ușurință un pisoi, iar o pisică speriată poate face o mulțime de daune cu ghearele sale. Așa ca ia-o încet, concentrează-te pe necesitățile ambelor animale de companie și poți ajuta la formarea unei minunate prietenii, bazată pe respect reciproc.