Anamaria Vasile

Acest câine fără stăpân îşi ducea traiul într-o cutie de pantofi

De multe ori întâlnim în plină stradă sau în locuri retrase câini fără stăpân care abia reuşesc să supravieţuiască condiţiilor vitrege şi de cele mai multe ori insalubre. Oamenii din zonă îi hrănesc ocazional, dar acest lucru nu este suficient pentru ca patrupezii abandonaţi să poată duce un trai în condiţii normale.

Little Princess este numele unei căţeluşe care a fost găsită în zona San Pedro, California, dormind într-o cutie de încălţăminte, direct în ploaie. Patrupeda era înfometată şi deshidratată, suferind de mai multe afecţiuni medicale. Mai mult de atât, căţeluşei îi lipsea şi unul dintre membre.

Loreta Frankonyte împreună cu o echipă de voluntari de la asociaţia „Hope For Paws” au răspuns unui apel venit din partea unui vecin care menţiona faptul că patrupeda nu avea niciun stăpân şi de cinci luni îşi ducea traiul într-o cutie de pantofi.

Căţeluşa a fost luată din locul în care se afla şi dusă la un cabinet veterinar unde a fost igienizată şi examinată cu atenţie din punct de vedere medical. Veterinarul a descoperit că era foarte bolnavă.

Era anemică şi i-au trebuit mai multe săptămâni să se recupereze. Din fericire, căţeluşa şi-a revenit complet, iar acum aşteaptă să fie adoptată de o familie care iubeşte animalele şi care îi va oferi un cămin primitor. „Hope For Paws” a fost pentru Little Princess salvarea ei şi totodată speranţa că de acum înainte viaţa ei se va schimba complet.

Cainii sunt considerati cei mai buni prieteni ai omului dar nu multi dintre noi s-au gandit sa invete cate ceva despre dragoste de la ei.

Dresorul Harrison Forbes a scris in cartea „Heart of a Dog: What Challenging Dogs Have Taught Me About Love, Trust and Second Chances” despre lucrurile bune pe care le putem invata de la prietenul nostru, cainele, anunta Msn.

1. Trebuie sa ierti greselile partenerului tau. Daca vrei sa ai o relatie de succes trebuie sa il ierti in momentul in care a gresit daca nu vrei ca fericirea voastra sa fie blocata de sentimentele negative. Cainii nu sunt ranchiunosi, chiar daca tu ai strigat la el ca a facut mizerie. El este bucuros de fiecare data cand te vede si se poarta cu tine ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

2. Ofera-i dragostea neconditionata. Atunci cand un caine isi iubeste stapanul o face in mod sincer si fara rezerve. Tocmai de aceea tot mai multe vedete au aceste animale pentru ca ii iubesc pentru ceea ce sunt si nu pentru faima lor. Tot asa si noi ar trebui sa ne comportam in relatia nostra. Nu conteaza cine este partenerul nostru atata timp cat il iubim pentru ceea ce este.

3. Nu iti schimba comportamentul fata de iubitul/a tau/a. Daca ai fi la fel de draguta cu iubitul tau asa cum esti mereu cu prietenii tai, relatia voastra ar fi calda si primitoare. Nimanui nu-i place o persoana nervoasa, iritata si morocanoasa.

4. Nu uitati sa va jucati. Forbes spune ca cainilor le place sa aiba momente in care sa se simta bine si sa nu ia in serios toate lucrurile. Asa este si intr-o relatie, trebuie sa combini momentele serioase cu cele relaxante si jucause.

5. Nu neglijati comunicarea afectiva. Nu intotdeuna comunicarea verbala are sansele de reusita pe care ni le-am dori de aceea trebuie sa invatam sa comunicam afectiv. Asta inseamna sa facem lucruri care sa ii arate celui de langa noi ca il iubim si ca ne pasa de ceea ce i se intampla. Asa cum gasim cai diferite prin care sa comunicam cu cainele nostru asa trebuie sa facem si cu partenerul nostru.

Nu neglijati sfaturile pe care vi le da cel mai bun prieten al vostru daca vreti sa fiti fericiti.