Anamaria Vasile

Acest papagal canta superb o melodie cunoascuta

Faceti cunostinta cu un cantaret in devenire. Ollie este un papagal gri african, meloman convins.

Ascultati-l si veti fi incantati sa vedeti cum aceasta pasare, se dedica trup si suflet melodiei pe care o interpreteaza.

Ollie este acompaniat la pian de catre stapana lui. In momentul in care aceasta intrerupe cantecul, papagalul cere sa fie din nou acompaniat.

Nu este niciun secret că papagalii vorbitori sunt păsări foarte populare; multi stăpâni de păsări aleg domeniul aviculturii după ce văd un papagali vorbind sau cântând, iar alții pur și simplu aleg să achiziționeze unul.

Deși sunt companioni care se atașează de stăpâni, nu toate păsările sunt ideale pentru crescut în casă sau simplu de educat. Majoritatea au nevoie de socializare și au nevoie de interacțiune cu stăpânii pentru a intra în depresie sau a nu se plictisi.

În timpul ”adolescenței”, majoritatea papagalilor vorbitori trec printr-o fază de agresivitate, manifestându-se prin mușcat sau ciupit, iar acest lucru face ca prezența copiilor să fie nu tocmai indicată.

Iată top 5 papagali vorbitori recomandați ca păsări de casă:

Papagalul gri african

Unul dintre cei mai faimoși papagali vorbitori, papagalul gri african, este considerat cel mai inteligent dintre toate speciile, având o capacitate de stocare a peste 1000 de cuvinte.

Există studii care sugerează faptul că acești papagali pot folosi cuvintele pe care le folosesc în context pentru a avea conversații simple, dar asta nu înseamnă că ei și înțeleg sensul cuvintelor.

Vorbitul papagalilor include ani de răbdare și de exerciții, dar dacă îți dorești cu adevărat să ai o pasăre vorbitoare, papagalul gri african este regele papagalilor!

Au nevoie de spații mari în care să poate zbura și sunt dependeți de tandrețe și de a crea o conexiune fantastică cu stăpânul!

Papagalul amazonian

Vorbesc clar și au o tonalitate plăcută și simpatică a vocii. Sunt foarte vorbăreți și gălăgioși! Papagalii nu învață să vorbească în sălbăticie, ci în captivitate, de aceea este nevoie ca stăpânii să comunice cu ei cât mai des pentru a deprinde limbajul uman.

Există varietăți diferite de papagali amazonieni, majoritatea dintre ei sunt colorați și nu sunt docili, deci dacă te gândești la un asemenea exemplar, amazonianul nu este cea mai bună idee. Au nevoie de foarte multă interacțiune și exemplarele mari au nevoie să fie eliberați din colivie în fiecare zi.

Majoritatea posesorilor de papagali amazonieni cred că aceste păsări merită timpul investit, pentru că sunt păsări care au legături strânse cu stăpânii lor.

Dacă alegi un asemenea specimen, ia în seamă faptul că ori trebuie să ai o casă foarte mare (nu un apartament) ori să nu ai copii nou-născuți, pentru că acest imens înaripat face foarte multă gălăgie și te poți trezi cu vecinii la ușă!

Gălăgia lor însă se produce doar dacă tu sau alți membri ai familiei nu vă jucați cu el, nu-i dați drumul. Depresia este o boală de care nici măcar papagalii nu scapă, de aceea, ține cont că un papagal nu poate fi doar de decor!