Anamaria Vasile

Acest om e pescar si pe 21 august a vazut o sticla plutind pe mare. Inauntru era un bilet. L-a luat, l-a citit, apoi s-a dus la ginerele lui sa-i arate… Acesta s-a dus imediat la calculator si povestea a devenit virala! Ce scria în el:

Jihad al-Soltan, un pescar din Palestina, a găsit plutind pe mare o sticlă, pe care a luat-o și a deschis-o. Nu mică i-a fost mirarea să descopere în interior un mesaj scris de un cuplu de britanici aflați în vacanță în insula grecească Rhodos, care au vrut să afle până unde a ajuns sticla aruncată de ei în mare, la întâmplare.

Astfel că, mesajul lor a fost purtat aproximativ 800 de kilometri şi a ajuns în Fâşia Gaza, după o călătorie de 40 de zile.

Iată ce mesaj au lăsat britanicii în sticlă:

„Bună ziua,

Vă mulţumim că aţi luat această sticlă. Drept recompensă, găsiți aici niște flori magice.Suntem în vacanţă în Rhodos şi ne-ar plăcea să ştim cât de departe a ajuns această sticlă, chiar dacă este vorba de următoarea plajă.
Cu încredere, Zac şi Beth”, s-au semnat tinerii, care au lăsat în conținutul scrisorii și o adresă de e-mail.

Mesajul lor care a ajuns până în Fâșia Gaza a fost găsit de un pescar, care ajutat de ginerele său, le-a răspuns britanicilor la mesaj.

„Am simţit că această scrisoare a călătorit peste graniţe şi prin ape internaţionale fără restricţii, în timp ce noi, ca pescari, nu putem depăşi şase mile. Sper că într-o bună zi vom deveni la fel de liberi ca această sticlă!”, a povestit Jihad al-Soltan.

Zac și Beth din scrisoare sunt Bethany Wright (22) și Zac Marriner (25). Beth își dorea de mult timp să arunce un mesaj într-o sticlă pentru a vedea dacă cineva îl va găsi și îi va răspunde.

Pe 4 iulie, în ultima zi a vacanţei lor din Rhodos, iubitul ei, Zac, a surprins-o cu o sticlă pe care o adusese din Anglia . Cei doi au scris mesajul pe o bucată de pergament, l-au introdus în sticlă şi au adăugat câteva flori înăuntru.

În ultima zi a vacanţei lor din insula grecească, prietenul ei, Zac Marriner, de 25 de ani, un medic recent calificat, a surprins-o cu o sticlă pe care o adusese din Anglia. Cei doi au scris mesajul pe o bucată de pergament, l-au introdus în sticlă şi au adăugat câteva flori mici înăuntru, după care au aruncat-o în mare.

Pe 21 august, Soltan, care se afla în baltă la pescuit, a observat o sticlă care plutea în mare. După ce a scos-o din apă, bărbatul a dus mesajul acasă, la ginerele său, care înțelegea limba engleză și le-a trimis un e-mail celor doi britanici.

Loading...