Anamaria Vasile

Au găsit un tren nazist din Al II-lea Război Mondial. Au urcat la bord și au îngheţat. N-au mai coborât… „300, Dumnezeule!” Ce au pățit e de necrezut…

Doi bărbați din Polonia au descoperit un tren nazist care data din cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta era pe o cale ferată părăsită, în apropierea orașului Wroclaw.

Oamenii au urcat la bord şi au rămas uluiţi. Vagoanele erau pline cu lingouri de aur, în total, aproximativ 300 de tone de aur. Pe lângă această cantitate masivă de metal preţios, bărbaţii au mai dat şi peste o cantitate considerabilă de armament.


Bucuroşi de descoperirea lor, polonezii au început să se teamă că nu vor beneficia de nimic din această avere, după ce vor raporta totul autorităţilor. Au chemat poliţia şi istoricii prin telefon şi n-au mai coborât de la bord până n-au primit asigurări că vor primi şi ei o parte din aur! Până la urmă, descoperirea era a lor!

Li s-a promis, cu acte în regulă, că vor fi recompensaţi pe măsură. Experţii au evaluat descoperirea la cel puţin 1 miliard de dolari.

Totuși, istoricii nu-şi pot explica dispariţia şi apariţia trenului. Se crede că mijlocul de transport „s-a făcut nevăzut” în anul 1945, într-un tunel din care n-a mai ieşit. Alţi cercetători consideră că, până acum, trenul a fost căutat în locuri total greşite, potrivit realitatea.net.

Sunteți curioși cum arată 300 de tone de aur? Iată imaginile de mai jos: