Anamaria Vasile

Acest POMPIER a adormit in timpul orei de curs dar PRIVESTE ce i-a facut INSTRUCTORUL

Ca sa poti deveni un pompier iscusit trebuie sa fii atent la orele predate si sa inveti absolut tot deoarece este o meserie foarte riscanta care iti poate pune de fiecare data viata in pericol.

Acest POMPIER a adormit in timpul orei si nu a scapat nepedepsit.

Vasluianul care a obţinut în instanţă ordin de protecţie împotriva concubinei. Bărbatul s-a plâns că nu mai suportă bătăile încasate de la femeie

Un bărbat din judeţul Vaslui a solicitat judecătorilor să emită ordin de protecţie împotriva concubinei alături de care trăieşte de 22 de ani invocând că nu mai suportă bătăile şi scandalurile produse de aceasta.

Cazul este unul rarisim pentru instanţele vasluiene, având în vedere că victima violenţei domestice este un bărbat, spre deosebire de majoritatea covârşitoare din celelalte dosare înregistrate, unde victimele sunt femei. Gheorghe Cucu din localitatea vasluiană Lăleşti s-a adresat judecătorilor pentru a solicita protecţie la sfârşitul lunii iunie. Bărbatul, care este dascăl la biserica din Puieşti, trăieşte alături de Luminiţa Călugăru de 22 de ani şi au împreună trei copii, două fete adolescente şi un băieţel de 10 ani.

Familia este cunoscută în comunitatea locală ca fiind una înstărită, deţine un magazin şi locuieşte într-o vilă. În ciuda situaţiei materiale confortabile, scandalurile din familie se ţin lanţ, bărbatul afirmând în faţa judecătorilor că totul se întâmplă din cauza viciului femeii: consumul de alcool. În solicitarea adresată instanţei, Gheorghe Cucu a solicitat: evacuarea femeii din imobil, limitarea dreptului de folosinţă asupra locuinţei comune cu precizarea că locuinţa are aproximativ 200 metri pătraţi şi este dispusă pe două niveluri având un număr de 7 camere, două la pater şi cinci la etaj; obligarea femeii să păstreze distanţa de minim 100 m faţă de reclamant, faţă de copiii acestuia; precum şi obligaţia de a păstra distanţa de minim 100 m faţă de locul de muncă al reclamantului, respectiv Biserica din Puieşti, şi interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.

Bătut cu pumnii şi pietrele Gheorghe Cucu a invocat că partenera lui ”este om doar de când se trezeşte, până la ora 9 dimineaţa, când începe să consume alcool, apoi nu se mai înţelege cu ea. În stare de ebrietate aceasta sparge tot ce îi cade în mână, telefoane, chei de la maşină şi alte bunuri. Toţi trebuie să se ferească din calea ei şi să îşi ascundă bunurile”. La ultimele două scandaluri, femeia l-a bătut cu pumnii şi pietre, atât pe el, cât şi pe copii. Bărbatul şi-a exprimat speranţa ca emiterea ordinului de protecţie, surorile femeii să realizese cât de gravă este situaţia acesteia şi ceară ajutor specializat, arătând că el de câte ori a încercat aceasta a refuzat ajutorul medicilor. Pentru a dovedi agresivitatea femeii, bărbatul a prezentat în instanţă o înregistrare video tulburătoare în care femeia este dezlănţuită şi loveşte tot ce iese în cale. La un moment dat, în imagini pe holul de la etaj este surprinsă una dintre fiice care strigă că nu mai suportă scandalurile.

De altfel, împotriva Luminiţei Călugăru a mai fost emis un ordin de protecţie în 2016, atunci când victimă furiei femeii a căzut fiica de 16 ani. În faţa judecătorilor, şi în 2016, şi în prezent, avocaţii agresoarei au invocat că de fapt, la rându-i, aceasta este o victimă a agresiuniulor şi că face parte din categoria părinţilor care cred că ”educaţia se face cu vărguţa şi nu cu vorba bună”. Scuzele femeii Femeia a recunoscut că este consumatoare de alcool, însă a afirmat că şi-a găsit ”alinarea în băutură” din cauza restricţiilor pe care i le impunea bărbatul şi ulterior a agresiunilor la care ar fi fost şi ea supusă. În plus, s-a apărat invocând că la scandalurile violente ce au avut loc în luna iunie ar fi fost provocată să devină agresivă. Judecătorii nu au reţinut scuza provocării şi nici faptul că ”este o femeie bună şi harnică atunci când nu bea”, motiv pentru care au emis un ordin de protecţie, prin care au dispus evacuarea acesteia din locuinţă şi păstrarea unei distanţe de 20 de metri faţă de concubin şi copii.

Judecătorii i-au impus femeii şi interdicţia de a se apropia diserica din În motivarea deciziei, judecătorii au arătat că după emiterea primului ordin de protecţie femeia nu a dat semne de îndreptate, iar violenţa acesteia crează o stare de temere partenerului şi copiilor. Femeia va trebui să respecte aceste obligaţii timp de patru luni, în caz contrar riscând să ajungă după gratii.