Anamaria Vasile

Asa se finiseaza mai nou bordurile ! Vezi metoda inedita gasita de niste muncitori! VIDEO

Daca in mod obisnuit pe santiere se folosesc o multime de utilaje pentru a duce la bun sfarsit etapele de lucru, de data aceasta niste muncitori au gasit o metoda mult mai inedita de a finisa bordurile.

Dupa cum bine se stie roaba este un accesoriu care nu poate lipsi de pe nici un fel de santier, fiind des utilizata pentru a transporta materialele. Privind imaginile putem observa o ” roaba umana” cu ajutarul careia bordura proaspat construita este netezita cu o simpla miscare.

Cei trei barbati formeaza o echipa incredibila, inlocuind cu succes orice utilaj folosit pentru finisarea bordurilor.

Cand bordurile sunt abia construite echipajul format din cei trei barbati trece imediat la treaba. Primul este cel care tine in mana o forma care se pliaza perfect pe suprafata bordurii, acesta fiind tinut de ceilalti doi care il imping asemeni unei roabe.

„Dorel” este la origine un simpatic personaj dintr-o serie de reclame create pentru o băutură alcoolică (anume coniacul Unirea), actual model pentru povești urbane cu boacăne care satiriziează obiceiuri ale muncitorilor români. Însoțit de colegii care stau în jurul lui și care îl ajută din când în când cu câte un sfat, el este intrat în folclorul urban, fiind un tip de personaj asociat adesea muncii făcute de mântuială și văzut cotidian pe străzile din România.

Din punct de vedere arhetipal, spre diferență de Bulă, un personaj în esență neserios și frecvent ajuns în situații penibile dar pe care le depășește cu succes, Dorel ilustrează un personaj bine intenționat dar ghinionist, care- intrând în situații problematice- nu are iscusința de a le depăși, pe fondul pregătirii minimale.

În campania publicitară pentru coniacul „Unirea” personajul nu a apărut de la bun început, acesta fiind cooptat pe parcurs. Actorul care l-a interpretetat – olteanul Aurel Boată (născut în 1973 în satul Fărcaș din județul Dolj), este la origine instructor de călărie cu activitate de cascador și figurație specială în filme. Ajuns de la 6 ani lângă București în orașul Voluntari, în viața reală a promovat 10 clase, descoperindu-și afinitatea pentru cascadoriile ecvestre în 1984. Actual (2014) oferă cursuri de echitație.

Campania de publicitate asociată cu personajul „Dorel” a fost un model de succes, crescând semnificativ vânzările mărcii respective de produs, iar spoturile publicitare au obținut diverse premii.